ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για εστίαση: Περισσότερος χώρος, χαμηλότερα δημοτικά τέλη

Πέτσας για εστίαση: Περισσότερος χώρος, χαμηλότερα δημοτικά τέλη
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Μετά τις 15 Μαΐου αναμένονται οι ανακοινώσεις για το χώρο της εστίασης, όπως ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του και αναφερόμενος με τα προβλήματα που έρχονται αντιμέτωποι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στο χώρο της εστίασης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι ο υπουργός Εσωτερικών και οι δήμοι της χώρας έχουν ήδη συμφωνήσει σε παραχώρηση περισσότερου χώρου και σε χαμηλότερα δημοτικά τέλη.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

«Θα δούμε το επόμενο διάστημα τα μέτρα που θα ληφθούν» είπε ο ίδιος.

Επιχειρηματίες του κλάδου, εκπρόσωποι των οποίων αναμένεται να συναντηθούν σήμερα με τον πρωθυπουργό, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός ότι θα δουλέψουν με τα μισά τραπέζια από την 1η Ιουνίου, όταν και ανοίγουν εστιατόρια και καφέ.

Μάλιστα, ομάδα επιχειρηματιών της εστίασης από τη Θεσσαλονίκη, ζητεί να δοθεί η δυνατότητα παράτασης του προσωρινού λουκέτου μέχρι το τέλος του χρόνου, για να γλιτώσουν έξοδα.



«Στην αρχή ήταν η οικονομική ενίσχυση, μετά οι ελαφρύνσεις στο φορολογικό, αλλά και η ενίσχυση του μισθολογικού για να μην έχουμε έκρηξη της ανεργίας τους επόμενους μήνες», σημείωσε αναφορικά με τα βήματα που γίνονται για τη στήριξη της αγοράς.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο των εκλογών το απέρριψε εκ νέου, λέγοντας πως:

«1ον: Είμαστε εδώ για τα δύσκολα

2ον: Δεν υπάρχουν εκλογές

3ον: Προσαρμοζόμαστε σε μία κρίση, αλλιώς πεθαίνουμε»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης πως «όχι μόνο δεν είναι παρελθόν το πρόγραμμα της ΝΔ αλλά είναι και πιο επίκαιρο από ποτέ».

«Όσο αφορά στον εργαζόμενο κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τον εργαζόμενο, δημιουργώντας θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικά με την εξασφάλιση πόρων αναφέρθηκε στο τρίπτυχο της μη επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα, της εκμετάλλευσης του ΕΣΠΑ και της συμμετοχής στην ποσοτική χαλάρωση.



Για τον τουρισμό

Ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στον κλάδο του τουρισμού, είπε πως ο στόχος –τον οποίο άλλωστε εξέφρασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι η έναρξη της τουριστικής σεζόν τον Ιούλιο. Μάλιστα, το σχέδιο θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με τον εσωτερικό τουρισμό, ο κ. Πέτσας είπε πως υπάρχουν διάφορες σκέψεις, οι οποίες ωστόσο θα ανακοινωθούν μετά τα μέσα Μαΐου.

Σχετικά με τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, τόνισε ότι «δεν πρέπει να βιαζόμαστε» και προανήγγειλε επιπλέον μέτρα τις επόμενες μέρες.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε το ψηφιακό άλμα ως το «θετικό του κορωνοϊού» ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές πως εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης.

Διευκρίνισε δε, πως επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες για λόγους εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ