ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης κατά ΕΣΡ: Να παραιτηθεί ο κ. Κουτρομάνος αν δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του

Χαρίτσης κατά ΕΣΡ: Να παραιτηθεί ο κ. Κουτρομάνος αν δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του
INTIME NEWS

Σε καταγγελία σε βάρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) προέβη την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέροντας ότι ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής στο ζήτημα της τήρησης της αναλογικής προβολής των πολιτικών δυνάμεων στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.

Όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Χαρίτσης, «στις 14 Απριλίου απέστειλα, ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του σχετικά με την τήρηση της αναλογικής προβολής των πολιτικών δυνάμεων στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Στις τρεις εβδομάδες που μεσολάβησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρομάνος, δεν προέβη σε καμία σχετική ενέργεια».

Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε στον κ. Κουτρομάνο ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής «απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας ενός αιτήματος που σχετίζεται με την ποιότητα της δημοκρατίας μας».

«Πιο συγκεκριμένα, αποποιήθηκε τις υποχρεώσεις του επικαλούμενος διάφορες αστήριχτες δικαιολογίες, αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα δημοκρατίας και πολυφωνίας που έθεσαν βουλευτές του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι σαφές ότι ο επικεφαλής της αρμόδιας Αρχής δεν είναι σε θέση να εξετάσει ακόμα και τα θεμελιώδη ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως αυτές απορρέουν από το Σύνταγμα και τη σχετική νομοθεσία, δηλαδή τη διασφάλιση του πλουραλισμού στην ενημέρωση των πολιτών και την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβάσεων, όπως άλλωστε είχαμε ζητήσει με την επιστολή μας. Αν ο κύριος πρόεδρος του ΕΣΡ δεν είναι σε θέση να επιτελέσει το θεσμικό του καθήκον, οφείλει να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ