ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνδεση με τη φυσική τάξη σε μαθητές που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο

Σύνδεση με τη φυσική τάξη σε μαθητές που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο
ΙΝΤΙΜΕ

Τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μαθητές που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις τάξεις τους, δίνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας «επιτρέπεται η παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση μέσων τεχνολογίας σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν δύναται να παρακολουθήσουν δια ζώσης την εκπαιδευτική διαδικασία, είτε λόγω καθολικής, ή μερικής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής, είτε για άλλο λόγο που ανάγεται σε έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός».

Η ρύθμιση επιτρέπεται μόνον σε περίπτωση επιδημικών νόσων και περιόδους λήψης έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, διαβεβαίωσε η Νίκη Κεραμέως, αναπτύσσοντας την τροπολογία στη Βουλή.

Καθησύχασε δε, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και Χρήστο Γιαννούλη ότι δεν είναι γενικής εφαρμογής και ότι δεν θα υπάρξει καμία καταγραφή και αποθήκευση υλικού.

«Διασφαλίζουμε την πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη σύνδεση με τη φυσική τους τάξη και σε εκείνα τα παιδιά που δεν μπορούν να είναι στο σχολείο, είτε γιατί έχουν στο σπίτι άτομα που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο ή νοσούν τα ίδια», επεσήμανε και τόνισε πως η ρύθμιση ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή ύστερα από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Με την ίδια τροπολογία, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν στη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στο εκπαιδευτικό προσωπικό που ασχολείται με οποιοδήποτε καθεστώς εργασίας σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης, τυπικής ή μη τυπικής, και της κατάρτισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ