ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουσκ: «Ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Σένγκεν δεν είναι λύση»

Τουσκ: «Ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Σένγκεν δεν είναι λύση»
Ο Ντόναλντ Τουσκ κατά τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα Eurokinissi/ICONPRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Ξόρκισε τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Συνθήκη Σένγκεν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλιου, Ντόναλντ Τουσκ, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη.

Ο υποτιθέμενος αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Σένγκεν δεν είναι λύση, είπε ο κ. Τουσκ, σημειώνοντας πως το να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τη Σένγκεν δεν λύνει απολύτως κανένα πρόβλημα, ενώ πρόσθεσε πως μια τέτοια ενέργεια δεν θα τερμάτιζε το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι ελκυστική για τους πρόσφυγες, ούτε θα έβαζε τέλος στον πόλεμο στη Συρία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι η κρίση του μεταναστευτικού τεστάρει τα όρια, τις αντοχές της Ευρώπης και επισήμανε την προσπάθεια των Ελλήνων πολιτών στα νησιά, για την οποία έχουν λάβει και υποψηφιότητα για Νόμπελ Ειρήνης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την προστασία των εξωτερικών συνόρων με περισσότερη προσπάθεια. «Θα χρειαστεί περισσότερη στήριξη από τους εταίρους στην Ευρώπη και περισσότερες προσπάθειες από την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι μετά τη συζήτηση που είχαν με τον πρωθυπουργό, είναι πιο αισιόδοξος ακόμα και για τη διαδικασία έναρξης της αξιολόγησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ