ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Απίθανο να ανοίξει η εστίαση πριν την 1η Ιουνίου

Παπαθανάσης: Απίθανο να ανοίξει η εστίαση πριν την 1η Ιουνίου
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Νίκος Παπαθανάσης διέψευσε ουσιαστικά ότι θα επισπευστεί το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων μιλώντας στον Νίκο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, είπε ότι είναι απίθανο να ανοίξει η εστίαση πριν την 1η Ιουνίου.

Προσέθεσε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σήμερα ή αύριο, με βάση τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων. Μεταξύ κάθε σταδίου του ανοίγματος πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον 10 μέρες ώστε να εξετάζεται η πορεία της πανδημίας

Ο Νίκος Παπαθανάσης παρατήρησε ακόμα ότι η κίνηση στην αγορά είναι ικανοποιητική, καθώς και ότι διενεργούνται έλεγχοι για αισχροκέρδεια.

Τι είχαν πει Πέτσας και Άδωνις

Σε χτεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στις σκέψεις της κυβέρνησης επί του ζητήματος, σημειώνοντας πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα οι καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού πολιτών, σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο.

«Έχει τεθεί αυτός ο προβληματισμός εδώ κι αρκετές ημέρες. Επειδή είναι κλειστά τα καταστήματα εστίασης, είναι λίγος ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους και συνωστίζονται όλοι μαζί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα αυτά και έχει τεθεί στην επιτροπή ειδικών».

Όπως τόνισε όλα θα εξαρτηθούν από την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία θα κρίνει τελικά το πότε θα ανοίξουν.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα δούμε τα κρούσματα και συζητάμε για ταχύτερο άνοιγμα».

Ως το τέλος του χρόνου

Από τη μεριά του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε τι είναι πιθανό οι ρυθμίσεις για την εστίαση και η δυνατότητα επέκτασης του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα να ισχύσουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σχετικά με τη ρύθμιση είπε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να μείνουν ανοικτοί διάδρομοι (γύρω στο 1.80 μ.) και πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ακόμα θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους για πεζοδρομήσεις όπως επίσης και να μειώσουν κατά 50% τα τέλη σε εκείνα τα καταστήματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τους εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιούν. Σε κάθε περίπτωση η επέκταση θα γίνεται χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ