ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν οι χώροι εστίασης - Διευκρινίσεις Παπαθανάση

Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν οι χώροι εστίασης - Διευκρινίσεις Παπαθανάση
ΙΝΤΙΜΕ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη γνωστοποίησε πως οι χώροι εστίασης θα ανοίξουν τελικώς την 1η Ιουνίου, όπως όριζαν εξ' αρχής οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί.

Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων φάσεων άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, θα γίνουν γνωστά στο τέλος του τρέχοντος μήνα και η κυβέρνηση θα περιμένει για να γίνει το επόμενο βήμα σωστά.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκονται όλες οι εισηγήσεις και τα αιτήματα να ανοίξουν νωρίτερα, ακόμα και αυτό το Σαββατοκύριακο, οι οργανωμένες παραλίες. Θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του έως αύριο.

Διευκρίνισε πως αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς σε σχέση με τις παραλίες, είναι ο χρόνος παραμονής των πολιτών σε αυτές.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 25 Μαΐου, τα εμπορικά κέντρα, ενώ συζητούν να ανοίξουν εντός του μήνα και τα κέντρα τατουάζ. Αναφορικά με τα γυμναστήρια σημείωσε πως θα ανοίξουν, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, στις 29 Ιουνίου.

Σχετικά με τις μετακινήσεις στα νησιά, είπε ότι πάει για τις 25 Μαΐου και θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με ιδιωτικά σκάφη. Για την ίδια ημερομηνία προσδιορίζεται το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων.

Τέλος, τον Ιούνιο θα γίνουν ανακοινώσεις για τους κανόνες που πρέπει να τηρηθούν σε εκδηλώσεις, όπως γάμους και βαφτίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ