ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Κοντοζαμάνης: Δεν υπάρχει λόγος διακομματικής επιτροπής για το ΕΣΥ

Κορωνοϊός - Κοντοζαμάνης: Δεν υπάρχει λόγος διακομματικής επιτροπής για το ΕΣΥ
INTIME NEWS

Αναλυτική παρουσίαση των προμηθειών, των προσλήψεων και των έκτακτων δαπανών στο ΕΣΥ θα υπάρξει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής όταν ολοκληρωθούν οι δωρεές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ σε ό,τι αφορά τις κρατικές δαπάνες, αυτές γίνονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία: υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες, τόσο για την χρηματοδότηση των δαπανών αυτών, όσο και για την ανάληψη και εκτέλεση τους, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ερωτηθείς κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, σχετικά με το αίτημα της αντιπολίτευσης για διακομματική επιτροπή για δημόσιο έλεγχο των προμηθειών, των προσλήψεων και έκτακτων δαπανών στο ΕΣΥ, είπε ότι «όλα γίνονται όπως προβλέπονται και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος διακομματικής επιτροπής».

Σημείωσε ότι υπάρχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος «και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο να παρουσιάσουμε οποιαδήποτε στοιχεία αφορούν προμήθειες δαπάνες προσλήψεις».

Τα στοιχεία, πρόσθεσε, θα παρουσιαστούν στην Βουλή και η αναλυτική καταγραφή γίνεται και για έναν επιπλέον λόγο:

«Να γνωρίζουμε με ακρίβεια το ύψος των δαπανών αυτών, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και επιπλέον χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια που θα είναι διαθέσιμα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

2.810 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 160 οι νεκροί

Στα 2.810 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρας μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας καθώς καταγράφηκαν 40 νέα.

Την ίδια ώρα οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 160 καθώς υπήρξαν τέσσερις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Από τα νέα κρούσματα, τα 35 αφορούν τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 23 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οι 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ