ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται»: Φρένο Μητσοτάκη στη σεναριολογία

«Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται»: Φρένο Μητσοτάκη στη σεναριολογία
ΙΝΤΙΜΕ

«Φρένο» στη σεναριολογία περί επικείμενου ανασχηματισμού φαίνεται πως βάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα την ώρα που γίνονται προσπάθειες για την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια για σαρωτικό ανασχηματισμό προκάλεσαν… γκρίνια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιχειρούν σήμερα, Κυριακή, να καθησυχάσουν τις εντυπώσεις.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος από τη σεναριολογία για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης» είπε σε συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές.

«Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και συνολικότερα της οικονομικής δραστηριότητας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο έχει συνεχείς συσκέψεις και σε αυτό το έργο θέλει προσηλωμένους τους υπουργούς κι όχι στη σεναριολογία» επισήμαναν οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σε όλες τις μετρήσεις η κυβέρνηση έχει υψηλά επίπεδα αποδοχής.

Για το μέλλον φαίνεται πως μετατίθεται και η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών –σενάριο που συζητείται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Άλλωστε, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη έχουν διαψεύσει το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, καθώς το Μαξίμου δεν θέλει να δώσει την εικόνα μικροκομματικής εκμετάλλευσης μετά από την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Έτσι, το Μαξίμου φαίνεται πως επιχειρεί να απομακρύνει τις συζητήσεις από τον ανασχηματισμό και τις πρόωρες εκλογές, σε μια προσπάθεια

Το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού αλλά και το πρόωρο στήσιμο καλπών είχε διαψεύσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο CNN Greece, χθες, Σάββατο.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη» ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ