Θεοδωρικάκος για τραπεζοκαθίσματα: Η αύξηση του χώρου θα γίνεται με όρους και κανόνες
Η τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου που δίνει τη δυνατότητα στα καταστήματα εστίασης να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σε κοινόχρηστους χώρους, έχει κατατεθεί στη Βουλή και πρόκειται να ψηφισθεί από την ολομέλεια την Παρασκευή.
«Η αύξηση του χώρου θα γίνεται με όρους και κανόνες. Θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος διάδρομος τουλάχιστον 1,50 μ. για τους πεζούς, δεν πρέπει να επηρεάζονται οι διαβάσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες και δεν πρέπει να επηρεάζονται οι οδεύσεις για τα άτομα που έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha».
Αναφερόμενος στη σκοπιμότητα της ρύθμισης ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι στόχος είναι «να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας, διότι και οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης βρίσκονται μπροστά σε πολύ μεγάλες δυσκολίες, καθώς η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας μειώνει πάρα πολύ τη δυναμικότητα των καταστημάτων τους. Άρα θα οδηγηθούν σε σαφώς μικρότερους τζίρους».
Σε ερώτηση για το δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών μελετά τη θετική εμπειρία που αποκτήθηκε την περίοδο της καραντίνας και θα θεσμοθετήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε, οι όποιες ρυθμίσεις, να έχουν χρονικό βάθος και διάρκεια.
: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 ευρώ για να μετακομίσουν με το Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση
02:00
Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαρτίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο
01:00
Από 1η Απριλίου στα νοικοκυριά το «πορτοκαλί» τιμολόγιο ρεύματος
00:30
Ισπανία: Κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών και ταμιευτήρων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας
23:57