Συνάντηση Τσίπρα με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ: Στο επίκεντρο το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ καταθέτει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία χωρίς να έχει προηγηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος», σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματός του σε διάφορα σημεία του νομοσχεδίου.
«Διαφωνούμε με την αύξηση του αριθμού των εξετάσεων, με το ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ, πτυχές που ανοίγουν ένα παράθυρο στην ιδιωτική εκπαίδευση, προωθώντας την απαξίωση της δημόσιας Παιδείας», είπε, χαρακτηριστικά, και προσέθεσε:
«Η δεύτερη βασική αντίθεσή μας είναι με το ζήτημα της καταγραφής της μαθησιακής διαδικασίας. Πρόκειται για ηθικό θέμα. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη μαθησιακή διαδικασία και κυρίως το δικαίωμα και των μαθητών και των γονιών τους να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα».
«Μπαίνουμε σε μια περίοδο που θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, όπως είναι η τηλεργασία. Είναι προφανές ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης μαθησιακή διαδικασία», είπε, ολοκληρώνοντας.
Στήριξη στην Ουκρανία και ενότητα μεταξύ Ευρώπης - ΗΠΑ ζητά ο Μακρόν
14:09
OpenAI: Σε «κόκκινο συναγερμό» το ChatGPT λόγω Gemini 3 - «Να κινηθούμε ταχύτερα»
14:05
Τον Δεκέμβριο η απόφαση της Κομισιόν για τις πωλήσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά το 2035
14:02
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
14:00