Άρση μέτρων – Παπαθανάσης: Μεγάλο βήμα το άνοιγμα της εστίασης
Για ένα μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα έκανε λόγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1, σήμερα επανέρχονται στην εργασία τους όσοι απασχολούνται στην εστίαση και οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 320.000.
Σε ό,τι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς χώρους, ο κ. Παπαθανάσης επανέλαβε ότι οι επιχειρηματίες μπορούν να αναπτύξουν καθίσματα σε διπλάσιο χώρο όπου υπάρχει η δυνατότητα. Ο ίδιος παρατήρησε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια προβλήματα στην αρχή, εξέφρασε, ωστόσο, βεβαιότητα ότι και οι Δήμοι θα τρέξουν τις διαδικασίες και τα όποια προβλήματα θα έχουν λυθεί εντός των επομένων ημερών.
Για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι πρόκειται να ανοίξουν πολύ σύντομα. Συμπλήρωσε δε, πως για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ειδικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα δούμε τι πρέπει να αλλάξει ή να διορθωθεί», σύμφωνα με τις οδηγίες τους.
Για τη μείωση του ΦΠΑ σε καφέ και άλλα ροφήματα, τόνισε ότι αυτή θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου. Συμπλήρωσε πως υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα υγιεινής και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.
Σχετικά με τα ίντερνετ καφέ, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως αυτά υπάγονται στην περίπτωση των καταστημάτων που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους και κατά συνέπεια θα ανοίξουν στην επόμενη φάση, εντός του Ιουνίου, ενώ τα γυμναστήρια θα ανοίξουν αργότερα στις τελικές φάσεις του σχεδίου της επιστροφής στην κανονικότητα.
Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα - Μπορούμε να τα πούμε από το τηλέφωνο»
18:34
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου: Ένα τρελό άτομο προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρόεδρο
18:31
Η Χίος «έτρεξε για τον Αυτισμό» - 1200 άτομα όλων των ηλικιών έστειλαν το δικό τους μήνυμα
18:22
Συνάντηση Μητσοτάκη με Τερέζα Ριμπέρα και τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τασούλα
18:10