ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρεμιέρα» για την εστίαση: Σε καταστήματα στον Πειραιά ο Μητσοτάκης

«Πρεμιέρα» για την εστίαση: Σε καταστήματα στον Πειραιά ο Μητσοτάκης
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Στον Πειραιά βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να δει από κοντά την «πρεμιέρα» της εστίασης.

Ο πρωθυπουργός, που περπάτησε στα καταστήματα, συνομίλησε με πελάτες και επιχειρηματίες για την… επίσημη πρώτη εστιατορίων και καφέ.

Είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου, οι οποίες επαναλειτουργούν επί δύο εβδομάδες πλέον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις ανησυχίες των επιχειρηματιών για θέματα ρευστότητας και τζίρου.

«Κάναμε επισκόπηση στην αγορά και χαίρομαι που βλέπω ότι αρχίζει και κινείται» δήλωσε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε:

«Νομίζω ότι με την εστίαση άλλαξε το κλίμα».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως με λίγη πίστωση χρόνου ο κόσμος της αγοράς θα δρέψει τους καρπούς από την αισιοδοξία των πολιτών.

«Φεύγω πολύ πιο αισιόδοξος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν την αναχώρησή του ενώ διαπίστωσε την αξιοποίηση υπαίθριων χώρων, στη βάση των νέων κανόνων επαναλειτουργίας, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αντισταθμιστεί παράλληλα η απώλεια που επιβάλλει η προσωρινή απαγόρευση χρήσης κλειστών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η επίδοση στον τουρισμό θα είναι καλύτερη από ό,τι αναμένεται και αυτό θα αυξήσει και την πελατεία των μαγαζιών.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου του σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, ο πρωθυπουργός συνάντησε ανθρώπους κάθε ηλικίας, οικογένειες και πολλά παιδιά, από μαθητές του Δημοτικού που ετοιμάζονται, πλέον, για την επιστροφή τους στα θρανία έως μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου που παρακολουθούν μαθήματα στις τάξεις εκ περιτροπής ή μέσω τηλεκπαίδευσης.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομη συνομιλία με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει απόψε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ