ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη μείωση των φορολογικών εσόδων

ΝΔ: Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη μείωση των φορολογικών εσόδων
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τους φόρους που επέβαλε και τη μείωση των εσόδων, εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Εκθεσης της Γενικής Γραμματείας Εσόδων για τα φορολογικά έσοδα του 2015.

Σε δήλωσή τους, ο συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας (φωτό) και ο υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφέρουν σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η κυβέρνηση «στραγγάλισε την πραγματική οικονομία, και επανέφερε τη χώρα στην ύφεση».

Στη ΝΔ επισημαίνουν πως τα συνολικά φορολογικά έσοδα του 2015 μειώθηκαν σημαντικά έναντι του 2014, ενώ παρουσίασαν και σημαντική υστέρηση, περίπου 3 δισ. ευρώ, έναντι των στόχων που είχαν τεθεί στον Προϋπολογισμό του 2015.

Σταϊκούρας και Βεσυρόπουλος τονίζουν πως όλα αυτά συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε πρόσθετους φόρους ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ μόνο για το 2015. Επισημαίνουν, δε, την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, των συντελεστών του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του φόρου ασφαλίστρων, την κατάργηση απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες.

Η ΝΔ κάνει, επίσης, λόγο για μέτρα που οδήγησαν στην περαιτέρω διόγκωση, περίπου κατά 13 δισ. ευρώ, των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών των πολιτών προς το κράτος, μέτρα που «αποτυπώνουν την ιδεοληπτική, αριστερή εμμονή στην αύξηση των φόρων, στραγγαλίζουν την πραγματική οικονομία και διαλύουν τον ιδιωτικό τομέα. Μέτρα που επανέφεραν την οικονομία στην ύφεση».

Διαβάστε επίσης:

Σειρά επαφών Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος


EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ