ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Να δώσει η κυβέρνηση τη λίστα χρηματοδότησης των ΜΜΕ

Χαρίτσης: Να δώσει η κυβέρνηση τη λίστα χρηματοδότησης των ΜΜΕ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στο θέμα της κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ επανήλθε σήμερα ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στους Δήμητρα Μακρή και Μιλτιάδη Χαλκίδη στο Dion TV, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Οι Έλληνες φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν σε ποιους δόθηκαν αυτά τα χρήματα, πόσα πήρε ο καθένας και με ποια κριτήρια. Πρόκειται για ζήτημα αξιοκρατίας, διαφάνειας και εντέλει δημοκρατίας, καθώς τα ΜΜΕ δεν είναι κοινές επιχειρήσεις αλλά επιφορτισμένα με το λειτούργημα της ενημέρωσης τον πολιτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε Μέσο.»

Προσέθεσε ότι: «Όταν κατευθύνονται χρήματα σε ανύπαρκτα sites, σε sites που δημιουργήθηκαν για να λάβουν τη χρηματοδότηση και ή σε sites που ανήκουν σε πολιτευτές της ΝΔ, στερούνται πόροι από μέσα που απασχολούν εργαζόμενους και επιτελούν με σοβαρότητα το λειτούργημα της ενημέρωσης. Πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το δημόσιο χρήμα».

Για την οικονομία

Αναφορικά με την οικονομική κρίση, ο κ. Χαρίτσης παρατήρησε: «Η χώρα μας βιώνει έντονα και τις οικονομικές επιπτώσεις τις πανδημίας καθώς η κυβέρνηση μας είχε βάλει σε ύφεση από το τέλος ήδη του 2019, αλλά κι επειδή μέσα στην πανδημία δεν προχώρησε στην εμπροσθοβαρή στήριξη της οικονομίας, και κυρίως των μεσαίων στρωμάτων, όπως ζητήσαμε με το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι. Ήδη δημιουργήθηκε μια πολύ μεγάλη τρύπα στα δημόσια ταμεία ενώ εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης αφού η κυβέρνηση καθυστέρησε την καταβολή κι αυτού ακόμη του ανεπαρκούς επιδόματος των 800 ευρώ ενώ πολλοί δεν πήραν απολύτως τίποτα. Αν η κυβέρνηση επιμείνει στη λογική της εσωτερικής υποτίμησης θα χάσουμε όλα όσα κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Ο κ. Χαρίτσης είπε ακόμα ότι: «Ευχόμαστε το βεβιασμένο και χωρίς σχεδιασμό άνοιγμα του τουρισμού να μην μας στοιχίσει σε υγειονομικό επίπεδο. Ούτε η επανεκκίνηση της οικονομίας μπορεί να προχωρήσει χωρίς σχέδιο και στήριξη. Εμείς προτείναμε μέτρα στήριξης για το επόμενο, κρίσιμο διάστημα, όπως την κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων. Το «ανοίξτε όπως -όπως» της κυβέρνησης μεταφράζεται σε λουκέτα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, νέες στρατιές ανέργων και καθίζηση του τουρισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ