ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει την αριστερή προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει την αριστερή προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

Αποτίμηση των αποφάσεων της χτεσινής Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να κάνει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιος επισήμανε ότι: «Η χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε ότι το επόμενο διάστημα προχωράμε στην ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της κομματικής δουλειάς, ώστε να εκφράσουμε τις έντονες αγωνίες της κοινωνίας, ιδιαίτερα τώρα που βγαίνουμε από τη φάση της πανδημίας. Έχουν ήδη ξεκινήσει περιοδείες των στελεχών του κόμματος σε όλη την Ελλάδα και θα ενταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με αφορμή και την παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος “Μένουμε Όρθιοι”.»

Στη συνέχεια ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει μια ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση για την έξοδο από την κρίση αλλά και τη νέα πραγματικότητα που αυτή η κρίση διαμορφώνει. Η Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράσει τις ανησυχίες των πολιτών που αντιλαμβάνονται ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης στα εργασιακά, στην οικονομία και σε θέματα θεσμών, διαφάνειας και διασπάθισης χρήματος μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω και απειλούν κατακτήσεις όπως η μείωση της ανεργίας, η στήριξη του κόσμου της εργασίας και το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών που πέτυχε για πρώτη φορά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι για εμάς μεγάλο στοίχημα η κατάθεση μίας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, προοδευτικής διεξόδου απέναντι στο αδιέξοδο που μας οδηγεί η ΝΔ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστά τίποτα και σε κανέναν και αυτό είναι τίτλος τιμής για το κόμμα μας. Δεν βλέπουμε να γίνεται συζήτηση αντίστοιχα για το Πόθεν Έσχες και τα χρέη δεκάδων στελεχών της ΝΔ, του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του ίδιου του κόμματος της ΝΔ, που το 2019 εν μέσω κρίσης αύξησε το δανεισμό του από τις τράπεζες κατά 30 εκ. ευρώ», υποστήριξε ο κ. Χαρίτσης.

Ερωτηθείς για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου απάντησε πως «είναι ευθύνη μας απέναντι στου πολίτες που στηρίζουν το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει σε διαδικασία αποτίμησης του κυβερνητικού του έργου». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα εξουσίας που κατέθεσε δημοσίως τον απολογισμό του που περιγράφει και αναλύει την εμπειρία της διακυβέρνησης, χωρίς προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας», υπενθύμισε και υπογράμμισε πως «κανένα άλλο κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα δεν έχει προβεί σε αυτή την πράξη, είμαστε περήφανοι για τη συζήτηση απολογισμού και στο συνέδριο θα συζητηθούν όλα αυτά τα ζητήματα ανοιχτά». «Η κοινωνία χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση και αριστερή προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, γιατί τα δύσκολα και τα αδιέξοδα των πολιτικών της ΝΔ είναι μπροστά μας. Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κατεδάφιση της μικρομεσαίας επιχείρησης. Υπάρχει κι άλλος δρόμος, μια εντελώς άλλη λογική την οποία θα καταθέσουμε ολοκληρωμένα, συγκεκριμένα και ρεαλιστικά στους Έλληνες πολίτες», κατέληξε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ