ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ με κρατικό χρήμα

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ με κρατικό χρήμα
Δελτίο Τύπου

«Ο τρόπος που διαχειρίζεται τα ΜΜΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας γυρνά σε πολύ σκοτεινές εποχές», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στους Τ. Χατζή και Δ. Βερύκιο στoν Alpha επισήμανε: «To μείζον στην υπόθεση της αδιαφανούς χρηματοδότησης των ΜΜΕ, είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το δημόσιο χρήμα για να χειραγωγήσει τα Μέσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση με ανακοινώσεις, δηλώσεις, ερώτηση του ίδιου του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πιέζοντας την κυβέρνηση να πράξει το νόμιμο: να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έλαβε το κάθε Mέσο. Και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και κάποια από τα Μέσα μας υποστήριξαν σε αυτό, καθώς πρόκειται για μια υπόθεση που αμαυρώνει τον χώρο των ΜΜΕ με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης».

«Το σχετικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλες οι παρεμβάσεις που κάναμε το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύει και σατιρίζει τρία ζητήματα», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης: «Τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος με χρηματοδότηση των ΜΜΕ κατά το δοκούν, τον εκβιασμό και τη χειραγώγηση των Μέσων και, τρίτον, ότι η χρηματοδότηση ανύπαρκτων site, site που δημιουργήθηκαν επί τούτου τις τελευταίες εβδομάδες, που ανήκουν σε στελέχη της ΝΔ και δεν ανήκουν στο online μητρώο των media που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στρέφεται κατά των ίδιων των δημοσιογράφων, καθώς στερεί πόρους από δημοσιογράφους που κάνουν καλά τη δουλειά τους και επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους». Το γεγονός ότι μέσα σε 11 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ η μόνη σάτιρα είναι αυτό το συγκεκριμένο σποτ πρέπει να μας προβληματίσει. Έχουμε ξεχάσει τι θα πει σάτιρα στη χώρα μας κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνη εξέλιξη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι «πριν δύο μήνες έστειλα επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ επισημαίνοντας τη μονομέρεια που εμφανίζεται στα ΜΜΕ και τον αποκλεισμό κάθε άποψης ενάντια στο κυβερνητικό αφήγημα», κάτι που «δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, καλώντας το ΕΣΡ να ανταποκριθεί στη συνταγματική αποστολή του και να διασφαλίσει την αντικειμενική ενημέρωση. Το ΕΣΡ αγνόησε την επιστολή μας για δύο μήνες και μόλις προχθές απεφάνθη ότι οι καταγγελίες μας δεν χρήζουν διερεύνησης». «Αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να ανοίξει το επόμενο διάστημα, σχετικά με τον πλουραλισμό και τα ζητήματα δημοκρατίας που συνδέονται με την ενημέρωση», τόνισε.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίζουμε τον εργαζόμενο δημοσιογράφο με όσα Μέσα χειραγωγούνται και παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης», είπε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Εμείς υποστηρίζουμε τη χρηματοδότηση των Μέσων με κριτήρια και διαφάνεια», επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι «ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησε το πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου» όπως και ότι «διαχειριστήκαμε παρόμοιες καμπάνιες με διαφάνεια και χωρίς διαμαρτυρίες από κανέναν. Είναι ξεκάθαρη η τεράστια διαφορά στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος τότε και τώρα. Το μείζον είναι να πιεστεί η κυβέρνηση να σταματήσει να παρανομεί και να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά που έδωσε σε κάθε Μέσο από τον δημόσιο κορβανά», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ