ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον εισαγγελέα η κατάθεση Παππά και το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία του με τον Μιωνή

Στον εισαγγελέα η κατάθεση Παππά και το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία του με τον Μιωνή
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Φωτιές άναψε το ηχητικό ντοκουμέντομε τη συνομιλία Μιωνή - Παππά που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο ίδιος ο επιχειρηματίας, με τον Θανάση Πλεύρη να κάνει γνωστό ότι θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά από την αρχική κατάθεση του Νίκου Παππά και ο διάλογος μεταξύ τους με το ερώτημα της ψευδορκίας.

Θ.Πλεύρης (ΝΔ): Ακούσαμε για λεφτα πολλα λεφτα , για μαγαζι με δικη του ατζέντα, ακούσαμε να λενε να φερει την εισαγγελέα διαφθοράς, ακούσαμε να υπαρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες απο πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν, ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να ειναι το κόμμα σας μαγαζι και μαλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτα εαν δεν χαλάει τις δικες σας δουλειες. Μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή, από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Ν.Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε οτι οι διάλογοι μεταξύ Παππά και Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Ν.Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εαν τώρα ο κ.Παππάς θέλει να πει οτι αυτή η φωνή δεν είναι δική του άλλο θέμα.

Δ.Μπιάγκης (ΚΙΝΑΛ): Είναι πολλά και συγκλονιστικά τα όσα ακούσαμε σήμερα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα αφήσουμε έτσι. Το χρωστάμε στην αλήθεια και στη Δημοκρατία. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να ξαναγίνουν στη χώρα μας και στη Δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο ρόλος της Επιτροπής. Να αναδειχθεί όλη η αλήθεια. Συντασσόμαστε με την πρόταση της πλειοψηφίας.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή είχε ερωτηθεί από τους βουλευτές της ΝΔ τόσο για το θέμα του ηχητικού ντοκουμέντου όσο και για το αν είχε ζητήσει από τον Σάμπυ Μιωνή να υπάρξουν επιβαρυντικά στοιχεία για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως δεν είχε αρνηθεί να παίξει το ηχητικό ντοκουμέντο, αλλά και πως ο ίδιος ποτέ δεν είχε ζητήσει να ειπωθούν επιβαρυντικά πράγματα για την Μαρέβα Γκαμπρόφσκι.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος συνεχίζει την κατάθεσή του στην Επιτροπή υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Είμαι υγιέστατος. Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας, Είμαι όρθιος και ζωντανός χωρίς συμπληρώματα διατροφής. Εαν μου συμβεί οτιδήποτε να ξέρετε οτι δεν εχω τάσεις αυτοκτονίας. Είμαι θύμα παγκόσμιας εγκληματικής οργάνωσης. Ζητώ νέα προθεσμία για να μελετήσω τα έγγραφα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ