ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σκουρλέτης στην ΕΣΗΕΑ εν μέσω αντιπαράθεσης για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και τη λίστα Πέτσα

Ο Σκουρλέτης στην ΕΣΗΕΑ εν μέσω αντιπαράθεσης για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και τη λίστα Πέτσα
ΙΝΤΙΜΕ

Την Τρίτη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πάνο Σκουρλέτη θα συναντηθεί με το προεδρείο τη ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της Ένωσης.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία και γίνεται με στόχο να πέσουν οι τόνοι μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του δημοσιογραφικού κόσμου, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα υψηλοί μετά το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ. Ο γραμματέας του κόμματος δεν ανήκει στο επιτελείο που εκπόνησε το σποτ. Σε αυτόν όμως απηύθυνε την επιστολή διαμαρτυρίας η ΕΣΗΕΑ και αυτός απάντησε, υποστηρίζοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η στοχοποίηση εν γένει των δημοσιογράφων.

«Το μείζον πολιτικό ζήτημα, αλλά κι αυτό που τελικά θίγει την υπόληψη των δημοσιογράφων, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζει ισοπεδωτικά, είναι η ακρότητα, σε μια σύγχρονη δημοκρατία, να μη ξέρουμε που πήγαν 20 εκατομμύρια ευρώ τα οποία διαχειρίστηκε η κυβέρνηση με αδιαφανή τρόπο. Πόσα δόθηκαν σε ποιον και με ποια κριτήρια» είπε σήμερα ο κ. Σκουρλέτης στο OPEN στους Ά. Παυλόπουλο και Ντ. Κουτροκόη.

Αντεπίθεση κυβέρνησης

Ωστόσο, σήμερα η κυβέρνηση επιχείρησε αντεπίθεση τόσο για το σποτ όσο και τη λίστα με τα 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ. Ο Στέλιο Πέτσας στο briefing έκανε το εξής σχόλιο:

«Είναι ένα σποτ, το οποίο απευθύνεται προς τους δημοσιογράφους και τους προσβάλλει βάναυσα. Οι αντιδράσεις που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, μιλούν από μόνες τους».

Ο δε Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στα Παραπολιτικά επισήμανε: , «Από τη μία πλευρά έχουμε την ελληνική Πολιτεία που για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, πράγματι, αξιοποίησε χρήματα του ελληνικού λαού με φειδώ, λογοδοτώντας και με μέτρο, και από την άλλη έχουμε, κατά την άποψή μου, τη χυδαία εκμετάλλευση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η οποία πέρα από το γεγονός ότι ισοπεδώνει όλη τη δημοσιογραφία, θεωρώντας ότι οι δημοσιογράφοι είναι επαίτες κρατικού χρήματος, συνιστά και έναν αμετροεπή πατερναλισμό απέναντι στους πολίτες. Αυτό που μας λέει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι εξαγοράσθηκε η γνώμη των πολιτών μέσω των χρημάτων αυτών. Οι πολίτες έχουν πολύ μεγαλύτερη γνώση και κρίση από ό,τι θεωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση».

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε σε ό,τι αφορά τη λίστα με τα ποσά που πήρε κάθε Μέσο:

«Η λίστα θα δημοσιοποιηθεί σε ένα σχετικώς σύντομο χρόνο, δεν μπορεί να δίνεται τμηματικά. Ο χρόνος δημοσιοποίησής της είναι κάτι που αφορά το υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση της υπόθεσης για να μην επικρέμαται πάνω στην πολιτική σκηνή».

Απάντηση Χαρίτση

Στον Στέλιο Πέτσα απάντησε ο Αλέξης Χαρίτσης, υποστηρίζοντας ότι: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι "το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει βάναυσα τους δημοσιογράφους". Αυτό που προσβάλλει βάναυσα την κοινή λογική και τη δημοκρατία είναι η κυβερνητική πρακτική της εν κρυπτώ και χωρίς κριτήρια χρηματοδότησης ακόμα και ανύπαρκτων Μέσων, ο διαχωρισμός σε «ημέτερους» και «εχθρούς», η επιχείρηση χειραγώγησης και εκβιασμού των ΜΜΕ με διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να αφήσει τις δικαιολογίες και να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση με τις επιλογές και τη στάση της προσβάλλει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους και την κοινωνία στο σύνολό της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ