ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για συνέντευξη Παππά: Έπεισε για ένα πράγμα, την ενοχή του

ΝΔ για συνέντευξη Παππά: Έπεισε για ένα πράγμα, την ενοχή του
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για μια «θλιβερή εμφάνιση» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκου Παππά και τα όσα υποστήριξε για τη συνομιλία του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ενώ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον συνεργάτη του από τον ΣΥΡΙΖΑ ή «να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους». 

«Ο κ. Παππάς με τη σημερινή θλιβερή τηλεοπτική εμφάνισή του, μόνο για ένα πράγμα έπεισε: για την ενοχή του. Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να "πουλήσει" φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η μόνη αλήθεια που είπε ήταν ότι η φωνή είναι η δική του. Λέει ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ. Το περιεχόμενο της συνομιλίας, όμως, άλλα λέει», αναφέρει το κυβερνών κόμμα.

«Τι σχέση έχει το υποτιθέμενο αίτημα του Ισραήλ με τον Παπαγγελόπουλο, την Τουλουπάκη, τα λεφτά, τα "μαγαζιά" και την στοχοποίηση της κας Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη;», διερωτάται η ΝΔ.

«Ο κ. Παππάς είχε το θράσος να ισχυριστεί πως όταν έλεγε στον κ. Μιωνή πως «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» εννοούσε τον ίδιο τον κ. Μιωνή τον οποίο είχε μπροστά του. Αλλά του μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο.... Όσο για το «μαγαζί»; Κατάπιε τη γλώσσα του ψελίζοντας κάτι ακαταλαβίστικα. Ο κ. Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε, καθώς «είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων της λίστας Λαγκάρντ». Τόνισε ότι αυτό που δεν έγινε «ήταν να ανακατευτούμε ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να διασφαλίσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Παπασταύρου και του Μιωνή».

«Αυτό το έκανε ο Σαμαράς το 2013, οποίος έλεγε ότι θα μας πάει "μέχρι τέλους" αλλά είναι κρυπτόμενος μέχρι τέλους», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τον πρώην πρωθυπουργό να βγει δημόσια να μιλήσει για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα παρέδωσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής τη Δευτέρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τυχόν παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis, ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να αφήνει αιχμές ότι «βγάζουν πολλά λεφτά» αναφερόμενος και στον κ. Παπαγγελόπουλο, ενώ επίσης φέρονται να καταγράφονται πιέσεις προς τον Σταύρο Παπασταύρου σχετικά με τους χρηματοδότες της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Το ηχητικό Μιωνή με την υποκλαπείσα συνομιλία παραδόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ο Βαγγέλης Ιωαννίδης θα αποφασίσει, ενδεχομένως και αύριο, Τετάρτη, εάν θα προχωρήσει σε έρευνα για την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ