ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Όχι στην εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης

Τσιάρας: Όχι στην εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη θλίψη του για όλα όσα βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Τσιάρας.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας κάλεσε τα κόμματα να στείλουν ένα σοβαρό, σταθερό και παιδαγωγικό μήνυμα και να μην υπάρξει κανένα περιθώριο εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης.

«Δεν μπορεί να έχει κανένα πολιτικό ή κομματικό πρόσημο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η Δικαιοσύνη είναι καταφυγή, είναι ο χώρος που πρέπει να προσβλέπει και να προστρέχει κάθε Έλληνας πολίτης, χωρίς περιορισμούς, χωρίς ζητήματα που δημιουργούν αμφιβολία και αμφισβήτηση», είπε, επισημαίνοντας πως πρέπει να μείνει έξω απ΄ όλα αυτά.

Το κλίμα ωστόσο, στη Βουλή ήταν φορτισμένο.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ζήτησε από τον κ. Τσιάρα να αποδοκιμάσει ή τουλάχιστον να κρατήσει αποστάσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος -όπως είπε- με τη γνωστή του αμετροέπεια, απείλησε με φυλάκιση εν ενεργεία δικαστικό λειτουργό.

Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ο Χάρης Καστανίδης μίλησε για όζουσα ατμόσφαιρα στο δημόσιο σκηνικό. «Όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, του έκτακτου καθεστώτος των απευθείας αναθέσεων στις δημόσιες συμβάσεις και στην αδιαφανή διαχείριση δημοσίων κονδυλίων, διαμορφώνουν εκ νέου μια όζουσα ατμόσφαιρα στο δημόσιο σκηνικό και δημιουργούν συνθήκες αποδόμησης του πολιτικού συστήματος», είπε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ