ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης στο CNN Greece: Οι υπεύθυνοι για την υπόθεση Novartis επιτέλους να λογοδοτήσουν

Χαρίτσης στο CNN Greece: Οι υπεύθυνοι για την υπόθεση Novartis επιτέλους να λογοδοτήσουν
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

«Εμείς από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως αυτή η ''σκοτεινή υπόθεση'' της παράνομης υποκλοπής ιδιωτικών συνομιλιών, είχαμε μιλήσει για μία χυδαία κίνηση αντιπερισπασμού». Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή CNN NOW και την Αμαλία Κάτζου, αναφορικά με τις συνομιλίες Παππά - Μιωνή, που είδαν πριν από μερικές ημέρες το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «μία σειρά από επιχειρήματα που είχε εκθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση των 20 εκατ. ευρώ και αφορούν στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος», ενώ αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση συγκεκριμένων ΜΜΕ χωρίς κανένα κριτήριο και με αδιαφάνεια από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ακόμη μίλησε για το ζήτημα που έχει προκύψει με το σύζυγο της κυρίας Ράικου, «ο οποίος», όπως είπε, «φαίνεται να έχει ζημιώσει το δημόσιο με παράνομες συνταγογραφήσεις αξίας 7 εκατ. ευρώ.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα να αναφερθεί στη μαρτυρία, που, όπως υποστήριξε, «συνδέει τη δωροδοκία του κ. Παπασταύρου και του κ. Σαμαρά», αλλά και για τις ευρύτερες εξελίξεις στην πολιτική και την οικονομία.

Περί Novartis

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis και για τις τελευταίες εξελίξεις που ήρθαν, στο απόηχο της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ο κ. Χαρίτσης είπε:

«Είναι μία απόφαση - κόλαφος για όσους προσπάθησαν να στήσουν μία υπόθεση δήθεν σκευωρίας για το πραγματικό σκάνδαλο της Novartis και βεβαίως πλέον βάσει αυτής της απόφασης πρέπει οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν και αναφέρομαι, βεβαίως, στον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στους τότε υπουργούς Υγείας, κ. Βορίδη, κ. Γεωργιάδη και κ. Λοβέρδο, αλλά βεβαίως και στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, με τη μεθόδευση της Προανακριτικής, έχει τεράστια πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι επιχειρήθηκε η συγκάλυψη ενός τεράστιου σκανδάλου και η μετατροπή του σε σκευωρία, τη στιγμή που πλέον αποδεικνύεται περίτρανα από τις ίδιες αμερικανικές Αρχές που διερεύνησαν την υπόθεση, ότι στη χώρα μας υπήρξε η εστία της διαφθοράς της Novartis με κυβερνητικούς αξιωματούχους όπως λέει ακριβώς στη σελίδα 15 της απόφασης».

«Οι υποκλοπές σέρνουν την πολιτική ζωή του τόπου στη λάσπη»

«Το αν έχει πολιτική ευθύνη ο Νίκος Παππάς είναι κάτι που το έχει απαντήσει ο ίδιος, ο οποίος και ανέλαβε την ευθύνη για τις συνομιλίες, τονίζοντας κατ’ επανάληψη ότι δεν ήταν εις γνώση του Αλέξη Τσίπρα τόσο οι συνομιλίες όσο και η συνάντηση», απάντησε ο κ. Χαρίτσης όταν ερωτήθηκε για την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά - Μιωνή, ενώ επέμεινε στο ότι πρέπει να δούμε πέρα από αυτές τις παρακρατικές μεθοδεύσεις, τις υποκλοπές, οι οποίες σέρνουν την πολιτική ζωή αυτού του τόπου στη λάσπη. «Αυτό που πρέπει πραγματικά να δούμε είναι τα γεγονότα, την πραγματικότητα» εξήγησε.

«Η δικαστική απόφαση δικαιώνει όσους μιλάγαμε όλα αυτά τα χρόνια για ένα σκάνδαλο το οποίο στοίχισε στα δημόσια ταμεία αλλά και συνολικά στο δημόσιο βίο και φυσικά καταρρέει το τέχνασμα της σκευωρίας», υπογράμμισε - μεταξύ άλλων - ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ