ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Απάντηση Μπακογιάννη για τους διαγωνισμούς προμήθειας

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Απάντηση Μπακογιάννη για τους διαγωνισμούς προμήθειας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Απάντηση στην αντιπολιτευόμενη παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, για το ζήτημα των διαγωνισμών προμήθειας σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας

«Με απόλυτη διαφάνεια και διαρκή διαβούλευση γίνεται ο Μεγάλος Περίπατος για την Αθήνα που αλλάζει και μπαίνει σε μία περίοδο μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα», τονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης, στην απάντηση του προς την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» που προσέφυγε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για τους δυο διαγωνισμούς προμήθειας του σχετικού εξοπλισμού που πραγματοποίησε ο δήμος.

Κατά την εκτίμηση της «Ανοιχτής Πόλης», οι εν λόγω διαγωνισμοί «καταχρηστικώς προκηρύχθηκαν κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων με διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και χωρίς τη χρήση ΕΣΗΔΗΣ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, στην απάντησή του απευθύνεται στον ίδιο τον επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσο Ηλιόπουλο, κατηγορώντας τον ότι «δυστυχώς, βάζει και βγάζει το κομματικό του κοστούμι, με τέτοια ταχύτητα που δεν τον προλαβαίνουμε».

«Υπερψηφίζει τον Μεγάλο Περίπατο, αλλά καθημερινά τον υπονομεύει δυσφημίζοντάς τον. Γνωρίζει ότι ο Μεγάλος Περίπατος, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν οι συμβάσεις του δεν είχαν ελεγχθεί ως προς την ουσία τους και επί της διαδικασίας, από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επιμένει όμως, να μεταφέρει την κεντρική πολιτική σκηνή στον δήμο των Αθηναίων».

Η αντιπολιτευόμενη παράταξη πέραν της καταγγελίας, δηλώνει πως «ανεξαρτήτως της εξέλιξης του συνολικού έργου δεν θα επιτρέψει ούτε αυτό το έργο αλλά ούτε οποιοδήποτε άλλο να γίνει ένα μέσο διασπάθισης δημοσίου χρήματος, αναξιοκρατίας και έλλειψης λογοδοσίας από μέρους της Δημοτικής Αρχής».

Η δημοτική παράταξη που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και τους δυο διαγωνισμούς διότι «ήταν εμφανές, τόσο όσο από τις τεχνικές προδιαγραφές του εξοπλισμού όσο και από το υπέρογκο κόστος τους, ότι δεν συνάδουν ούτε με την πιλοτική εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας, ούτε με τον έκτακτο χαρακτήρα αντιμετώπισης της πανδημίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ