ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Να καταργηθεί η αστική ευθύνη του διοργανωτή - Αντάρτικο από Καστανίδη

ΚΙΝΑΛ: Να καταργηθεί η αστική ευθύνη του διοργανωτή - Αντάρτικο από Καστανίδη
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Την κατάργηση της διάταξης για την αστική ευθύνη του διοργανωτή της διαδήλωσης προτείνει το ΚΙΝΑΛ με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Ειδικότερα, η τροπολογία αφορά στην κατάργηση της αστικής ευθύνης οργανωτή και το τεκμήριο υπέρ των διαδηλωτών σε περίπτωση μη απάντησης του Πρωτοδίκη, την απαγόρευση χημικών, την εξαίρεση κομμάτων και τριτοβάθμιων οργανώσεων από την εφαρμογή του νόμου και ρύθμιση να επιτρέπεται η αντιδιαδήλωση υπό προϋποθέσεις.

Την τροπολογία υπογράφει η Φώφη Γεννηματά και όλη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος που «βράζει» μετά και τις διαφωνίες τουλάχιστον τεσσάρων βουλευτών, ανάμεσα τους ο Χάρης Καστανίδης, που χθες βράδυ εξαπέλυσε μύδρους κατά του νομοσχεδίου.

«Αντίκειται στο νομικό και πολιτικό πολιτισμό», «κάνει αντιστροφή του τεκμηρίου αθωότητας σε τεκμήριο ενοχής» και «δεν προστατεύει τις συναθροίσεις κομμάτων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων», είπε μεταξύ άλλων ο Χάρης Καστανίδης από το βήμα της Βουλής, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Μιχάλης Κατρίνης, Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Μουλκιώτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με το νομοσχέδιο διαφωνεί και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται να είχε και συνάντηση για το θέμα αυτό με την επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Οι διαφωνίες των τεσσάρων είναι γνωστές στο ΚΙΝΑΛ που αφήνει να εννοηθεί πως οι βουλευτές έχουν δηλώσει πως θα σεβαστούν την άποψη της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας και θα υπερψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, στην ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ