ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγκυρα σε Αθήνα: Να εκδοθούν τώρα οι οκτώ αξιωματικοί που συμμετείχαν στο πραξικόπημα

Άγκυρα σε Αθήνα: Να εκδοθούν τώρα οι οκτώ αξιωματικοί που συμμετείχαν στο πραξικόπημα
ΙΝΤΙΜΕ

Ανήμερα της επετείου της απόπειρας πραξικοπήματος που έγινε στις 15 Ιουλίου 2016, η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα με ανάρτησή της στο Facebook καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εκδώσει στην Τουρκία τους 8 Τούρκους αξιωματικούς (και άλλους) όπως αναφέρει που κατέφυγαν στην χώρα μας.

Αναλυτικά αναφέρει στην ανάρτηση:

«Περιμένουμε 4 χρόνια τώρα για την έκδοση των 8 πρώην αξιωματικών του στρατού (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016. Πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό».

Ποιοι είναι οι «8»

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα το πρωί της 16η Ιουλίου του 2016, καταθέτοντας αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο και έλαβαν έπειτα από μία μακρά δικαστική διαδικασία.

Οι επιβαίνοντες του Black Hawk, οι οποίοι παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επικαλέστηκαν μηχανική βλάβη για να τους επιτραπεί η προσγείωση στον Έβρο, προκειμένου στη συνέχεια να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ