ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το μέτρο για τα πανηγύρια

Παπαθανάσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το μέτρο για τα πανηγύρια
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για παράταση του μέτρου της απαγόρευσης των πανηγυριών έκανε λόγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι αυτό θα παραταθεί και έως τέλος Αυγούστου» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανάσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διάρκεια του μέτρου απαγόρευσης.

Επιπλέον, ο υφυπουργός αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται σημείωσε ότι, διεξάγονται από όλες τις Αρχές και τα αποτελέσματα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα, τόνισε ωστόσο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να είναι ένας αστυνομικός πέσω από κάθε πολίτη».

Προέτρεψε μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τους πολίτες να κάνουν παρατηρήσεις όταν βλέπουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.

Ερωτηθείς, πάντως, για νέα μέτρα, όπως αυτό που ακούστηκε για τη μείωση του μέγιστου αριθμού καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση, απάντησε πως δεν υπήρξε τέτοιο σενάριο, αλλά και ότι «γενικά, δεν υπήρξε κανένα μέτρο στο τραπέζι, εκτός της εντατικοποίησης των ελέγχων.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι, «δεν θα υπάρξει γενικό lockdown, αλλά θα υπάρξουν τοπικά αν χρειαστεί», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι, «δεν θέλουμε να βάλουμε φρένο στον τουρισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ