ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πλακιωτάκης: Συστηματικοί έλεγχοι στα λιμάνια έναντι του συνωστισμού

Κορωνοϊός - Πλακιωτάκης: Συστηματικοί έλεγχοι στα λιμάνια έναντι του συνωστισμού
INTIME NEWS

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αναθεώρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου σε ό,τι αφορά τα λιμάνια της χώρας, ενώ παραδέχθηκε ότι παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού στον Αργοσαρωνικό, τονίζοντας, πάντως ότι αυτά επιλύθηκαν.

Σε δηλώσεις του στο OPEN, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε:

«Έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του πρωτοκόλλου με δεδομένο ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα μας το επιτρέπουν. Ήδη γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα. Σε μεγάλο βαθμό έχει προστατευθεί η δημόσια υγεία και των επιβατών και των κατοίκων των νησιών».

«Στα νησιά μας τα κρούσματα δεν είναι ανησυχητικά. Τα νησιά μας είναι ασφαλή», πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Το Σάββατο, πάντως, παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναχωρεί, όπως φαίνεται, το δεύτερο «κύμα» των αδειούχων.

Έλληνες αλλά και τουρίστες έφτασαν από νωρίς στο λιμάνι για να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής που θα τους μεταφέρουν σε κάποιο νησί, με αποτέλεσμα οι ουρές επιβίβασης να είναι μεγάλες.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και χθες, Παρασκευή, με πληροφορίες να αναφέρουν πως οι εταιρείες βάζουν επιπλέον δρομολόγια για να καλυφθεί η ζήτηση.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των πλοίων, πλην του καταστρώματος όπου πρέπει, όμως, να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ