ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ετοιμότητα το Μαξίμου για Τουρκία: Επαφές Μητσοτάκη με Δένδια, Παναγιωτόπουλο και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Σε ετοιμότητα το Μαξίμου για Τουρκία: Επαφές Μητσοτάκη με Δένδια, Παναγιωτόπουλο και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση την Τρίτη στο γραφείο του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, τόνισε ότι πλέον η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος, μετά και την έκδοση των τριών NAVTEX που εξέδωσε η γειτονική χώρα.

«Η Τουρκία για ακόμα μια φορά προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στις επιθετικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα, απέναντι στην Κύπρο, απέναντι τελικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά», συνέχισε.

«Δεν ξέρω αν ενοχλείται καθ΄ οποιοδήποτε τρόπο από την ευρωπαϊκή και εθνική επιτυχία η οποία διαδραματίστηκε στις Βρυξέλλες, σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι η Ελλάδα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα», πρόσθεσε.

«Και βέβαια η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά».

«Προσβλέπουμε στη στήριξη των συμμάχων μας αλλά πρέπει να γνωρίζετε κι εσείς ότι εφόσον η Τουρκία εξακολουθεί να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος. Είναι στο χέρι της Τουρκίας να επιλέξει τι σχέση θέλει να έχει με την Ελλάδα, με την Κύπρο, με την Ευρώπη. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται να επιλέγει τον λάθος δρόμο», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ