ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή: Καυγάδες, βρισιές, άσεμνες χειρονομίες και μια αποβολή

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή: Καυγάδες, βρισιές, άσεμνες χειρονομίες και μια αποβολή
Φωτογραφία αρχείου ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στη Βουλή όπου συζητείται από το πρωί το πόρισμα της πλειοψηφίας για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αφορμή στάθηκε άσεμνη κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου που προκάλεσε αντιδράσεις και οδήγησε στην αποβολή του από την αίθουσα της Ολομέλειας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάννης Μπούγας πήρε το λόγο επί προσωπικού προκειμένου να απαντήσει στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και στο παρελθόν όταν είχε πει ότι «οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο» με το αλυσοπρίονο στην ΑΣΟΕΕ, απευθυνόμενος στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο από το ΚΙΝΑΛ, έκανε άσεμνη χειρονομία, λέγοντας του: «σας τον κάναμε τον κ@@@ να». Η φράση συνοδευόταν κι από την σχετική κίνηση.

Όρθιοι οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ διαμαρτύρονταν έντονα για την κίνηση αυτή του Κώστα Μάρκου. Ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος φώναξε «ντροπή σας αλήτες», ο Βασίλης Κικίλιας φέρεται να είπε «δεν ντρέπεσαι ξεφτιλισμένε».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε και έβρισε τον συνάδελφό του λέγοντας του «είσαι νούμερο, ηλίθιε».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρενέβησαν για να πέσουν οι τόνοι οι κ.κ. Τζανακόπουλος, Μεϊκόπουλος και Αβραμάκης, ενώ η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη είχε ανεβεί στο προεδρείο με τον προεδρεύοντα Θανάση Μπούρα και συμφώνησε να βγει εκτός της αίθουσας ο Κώστας Μάρκου αλλά και να ζητήσει συγνώμη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αφού εξηγήσει τι συνέβη.

Ο Θανάσης Μπούρας διέκοψε τη συνεδρίαση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μετά τη διακοπή έκανε γνωστό ότι ο Κώστας Μάρκου αποβλήθηκε και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ