ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπίθεση Βελόπουλου σε Αντετοκούνμπο: Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι

Eπίθεση Βελόπουλου σε Αντετοκούνμπο: Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι
ΙΝΤΙΜΕ

Μετά τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνο Καλέμη ρατσιστική επίθεση κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Η αφορμή γι' αυτή την επίθεση η συνέντευξη του Έλληνα σταρ του NBA ο οποίος τόνισε πως «η Ελλάδα είναι χώρα λευκών και συνεπώς είναι δύσκολη η ζωή κάποιου με το δικό του χρώμα».

«ΕΙΠΑΜΕ:ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ, ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ (ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΜΚΟ ΚΛΠ) ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΆ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΊ! ΑΠΟΔΕΙΞΗ; Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος» έγραψε ο Κυριάκος Βελόπουλος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σημειώνεται πως ο Κωνσταντίνος Καλέμης απομακρύνθηκε από τη θέση Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, όπως ανακοινώθηκε από την υπουργό Παιδείας μετά τα ρατσιστικά σχόλιά του.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Greek Freak, ο καθηγητής χαρακτήρισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «μαϊμού», ενώ σε άλλο σημείο φέρεται να αποκαλεί τον Έλληνα μπασκετμπολίστα «αράπη», χρησιμοποιώντας και άλλες χυδαίες εκφράσεις, υβρίζοντας μάλιστα όσους τον επέκριναν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ