ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προσβολές της Τουρκίας

Καλαφάτης: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προσβολές της Τουρκίας
INTIME

«Καθαρό μήνυμα» προς κάθε κατεύθυνση ότι «θα υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» εξέπεμψε ο ΓΓ της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.  

 

«Όσα έγιναν στην Αγιά Σοφιά κηλιδώνουν οικουμενικές αξίες. Και απαιτούν αντίστοιχη οικουμενική καταδίκη. Δεν πρόκειται για ελληνοτουρκικό ή ευρωτουρκικό θέμα αλλά για ένα παγκόσμιο ζήτημα. Η Τουρκία, με την αντίδρασή της αυτή και με άλλες προκλητικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το τελευταίο διάστημα, έχει διαλέξει λάθος δρόμο και δείχνει να διαφοροποιεί το πλαίσιο των σχέσεών της με τον δυτικό κόσμο με αποκλειστικά δική της ευθύνη», τόνισε ο κ. Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο OPEN.

Και συμπλήρωσε: «Όλες αυτές οι κινήσεις με αποκορύφωμα τη χθεσινή ύβρη και πρόκληση κατά των απανταχού χριστιανών και Ελλήνων αποτελούν μια ακόμη ψηφίδα που δεν θα αφήσει ασυγκίνητη τη διεθνή κοινότητα. Οι αντιδράσεις από την πλευρά των διεθνών παραγόντων είναι κλιμακούμενες. Η ελληνική Κυβέρνηση, επισήμανε ο κ. Καλαφάτης, από την πρώτη στιγμή με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει λάβει σειρά πρωτοβουλιών τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στο εσωτερικό με την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών».

«Παραμένουμε αταλάντευτοι στις θέσεις μας και δεν θ΄αφήσουμε αναπάντητες τις προσβολές, συνεχίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας για την απαράδεκτη, προκλητική και υβριστική συμπεριφορά της Τουρκίας. Οι Έλληνες οφείλουμε να βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση, υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης «και θα υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό είναι ένα καθαρό μήνυμα που εκπέμπεται προς κάθε κατεύθυνση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ