ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Σε αυτούς τους χώρους θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Χαρδαλιάς: Σε αυτούς τους χώρους θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε ανακοινώσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι από αύριο, Τετάρτη, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για εργαζομένους και κοινό και στα εξής μέρη:

  • Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (ΔΕΚΟ), τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
  • καταστήματα τροφίμων (φούρνοι κτλ)
  • καταστήματα λιανικής
  • κομμωτήρια
  • κέντρα αισθητικής

Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

«Θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ, όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους παραβάτες το πρόστιμο ανέρχεται σε 150 ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις.

145 ενεργά κρούσματα στην Αττική

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε, παράλληλα, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική και 66 στην Θεσσαλονίκη.

«Ξέρουμε όλα τα κρούσματα πού βρίσκονται. Δεν υπάρχει ανάγκη πανικού».

Τι δήλωσε για τα πανηγύρια

Όσον αφορά στα πανηγύρια δήλωσε: «να αποφύγουμε ο καθένας από εμάς να συμμετέχει σε τέτοιου είδους συναθροίσεις ή άσκοπους συνωστισμούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ