ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για τη χρήση μάσκας

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για τη χρήση μάσκας
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Πυρά εξαπέλυσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση για την επέκταση της υποχρέωσης για τη χρήση μάσκας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Εδώ και έναν μήνα περιμένουμε μία εξήγηση από την κυβέρνηση για ποιο λόγο κατήργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα πολυκαταστήματα. Σήμερα, αφού τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία, η κυβέρνηση τρέχει άρον άρον να επιβάλλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μία σειρά από κλειστούς χώρους και καταστήματα λιανικής.

Επίσης, για ποιο λόγο, και παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις εκκλησίες, όπως κάνει εκ των υστέρων σε μια σειρά από χώρους μαζικής συνάθροισης;

Εν μέσω πανδημίας, το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πειραματισμών, παλινωδιών και πολιτικών τακτικισμών της κυβέρνησης.»

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Από τη μεριά του, το ΚΙΝΑΛ επισήμανε: «Από την στιγμή που οι ειδικοί εκτιμούσαν εδώ και μέρες,ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, η σχετική απόφαση της Κυβέρνησης κακώς καθυστέρησε.

Έστω και τώρα όμως πρέπει να εφαρμοστεί σωστά και χωρίς εξαιρέσεις. Στα θέματα της προστασίας της δημόσιας υγείας, αυτές δεν επιτρέπονται.

Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι κανόνες προστασίας να τηρούνται και στους τόπους λατρείας. Αλλά και στις κάθε φύσεως ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις.

Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σε ανακοινώσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι από αύριο, Τετάρτη, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για εργαζομένους και κοινό και στα εξής μέρη:

  • Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (ΔΕΚΟ), τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού,
  • καταστήματα τροφίμων (φούρνοι κτλ),
  • καταστήματα λιανικής,
  • κομμωτήρια,
  • κέντρα αισθητικής.

Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ, όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους παραβάτες το πρόστιμο ανέρχεται σε 150 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ