ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραίτησή του από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας ανακοίνωσε ο Μάρκου

Την παραίτησή του από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας ανακοίνωσε ο Μάρκου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Μάρκου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που την περασμένη εβδομάδα επιτέθηκε με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου σε συναδέλφους από το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε σήμερα, από το βήμα της Βουλής, πως παραιτείται από πρόεδρος του ΚΕΣΥ, θέση που διατηρούσε παράλληλα με αυτή του βουλευτή.

«Μετά το επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την κατάργηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, του οποίου έχω την τιμή να είμαι επί 4,5 χρόνια πρόεδρος. Είναι το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου θανάτου, με δεδομένο ότι εδώ και ένα χρόνο ο υπουργός Υγείας μου έχει ανακοινώσει ότι δεν ήταν αρεστή η παρουσία μου στην θέση του προέδρου. Σαν αποτέλεσμα δήλωσε ότι θα το καταργήσει. Σας δηλώνω από αυτό το βήμα ότι αύριο θα καταθέσω την παραίτηση μου από Πρόεδρος του ΚΕΣΥ και καλώ τον υπουργό Βασίλη Κικίλια να μην καταργήσει ένα θεσμό εξαιρετικά χρήσιμο και εξαιρετικά παραγωγικό», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την προηγούμενη Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε στο γραφείο του τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους τόνισε πως με τη συμπεριφορά του έφερε σε δύσκολη θέση τον κοινοβουλευτισμό, δίνοντας έναυσμα σε όσους καραδοκούν στη γωνία κατά της δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Μάρκου αναγνώρισε ότι παραφέρθηκε και ότι έκανε την άσεμνη χειρονομία, αρνήθηκε ωστόσο ότι είπε όσα του αποδίδονται. Υποστήριξε δε, ότι προκλήθηκε και γι αυτό αντέδρασε κατά αυτόν τον τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ