ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για ΜΜΜ: Θέατρο παραλόγου - Μειώνουν τα δρομολόγια και απειλούν με πρόστιμα

ΣΥΡΙΖΑ για ΜΜΜ: Θέατρο παραλόγου - Μειώνουν τα δρομολόγια και απειλούν με πρόστιμα
INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για «θέατρο του παραλόγου» σε σχέση με τις συγκοινωνίες, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αφενός μειώνει τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και, αφετέρου, «απειλεί με πρόστιμα τους πολίτες για συνωστισμό».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «μιας και ο κ. Μητσοτάκης έχει σύσκεψη για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ας δώσει μία εξήγηση και για το θέατρο του παραλόγου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Αναφέρει ότι «την ώρα που μειώνουν ακόμη περισσότερο τα δρομολόγια, απειλούν με πρόστιμα τους πολίτες, στην περίπτωση που υπερβαίνουν το 65% της χωρητικότητας του μέσου. Και αφού τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται, τώρα ο κ. Μητσοτάκης πετάει το μπαλάκι στους επιστήμονες για ενδεχόμενη λήψη νέων μέτρων για τα ΜΜΜ».

«Αν τα μέλη της κυβέρνησης, εκτός από ελικόπτερα, είχαν χρησιμοποιήσει έστω και μία φορά στη ζωή τους λεωφορείο ή τρένο, θα αντιλαμβάνονταν ότι οι αποφάσεις τους είναι εκτός πραγματικότητας και γίνονται πλέον επικίνδυνες», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα νέα δρομολόγια των ΜΜΜ

Σε ισχύ βρίσκεται από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου ,το πρόγραμμα δρομολογίων «Θερινό ΙΙ» για τα λεωφορεία και τρόλεϊ. Σημειώνεται πως από την άνοιξη, βρίσκονταν σε ισχύ το «ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων» τα δρομολόγια του οποίου ήταν συγκρίσιμα με το πρόγραμμα «Θερινό Ι», το οποίο ισχύει κάθε Ιούλιο και Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα θερινά δρομολόγια βρίσκονται σε ισχύ από τις 13 Ιουλίου. Στη γραμμή του ΗΣΑΠ, τα δρομολόγια μέχρι και το τέλος του Αυγούστου, θα πραγματοποιούνται με συχνότητες ανά 10,5′ (και 12,5′ τα Σαββατοκύριακα), παρεμφερή με αυτά που ίσχυαν το καλοκαίρι του 2019.

Στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, έως τις 7 Αυγούστου τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 7′-10′. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο πραγματοποιούταν από 4,5′ τις ώρες αιχμής. Από 8 έως και 23 Αυγούστου θα πραγματοποιούνται ανά 10′ όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ το 2019 πραγματοποιούνταν ανά 5′ μεταξύ 6:00 – 17:30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ