ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Επαναφορά του κλιμακωτού ωραρίου στο Δημόσιο και τηλεργασία ζητά ο Θεοδωρικάκος

Κορωνοϊός: Επαναφορά του κλιμακωτού ωραρίου στο Δημόσιο και τηλεργασία ζητά ο Θεοδωρικάκος
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την επαναφορά του κλιμακωτού ωραρίου στον Δημόσιο Τομέα και την τηλεργασία για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον επικεφαλής της ομάδας λοιμωξιολόγων και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Η επικοινωνία έγινε το πρωί αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός, Τ. Θεοδωρικάκος, με τους προέδρους της ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, Απόστολο Τζιτζικώστα και Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, από τους οποίους ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, που διενεργούνται από τη Δημοτική Αστυνομία και τις υπηρεσίες Υγείας.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε και η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του ΥΠΕΣ, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Έκτακτη ενημέρωση από Τσιόδρα - Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό

Την ίδια στιγμή, στη «σκιά» της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και ενώ η ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα εντείνεται, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναμένεται να παραχωρήσουν εκτάκτως σήμερα συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις.

Η εν λόγω ενημέρωση είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 στο υπουργείο Υγείας.

Οι επόμενες ημέρες κρίνονται κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας έντονο «πονοκέφαλο» σε κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα.

Τη Δευτέρα προστέθηκαν 77 νέα κρούσματα, με τους αριθμούς στα αστικά κέντρα να παραμένουν υψηλοί.

Μετά το νέο «πακέτο» μέτρων με στόχο τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού, όπως είναι η εισαγωγή πλαφόν εκατό ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, η απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ - εστιατόρια, καφέ-μπαρ, η κυβέρνηση έβγαλε από τη «φαρέτρα» της και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Το μέτρο πρότεινε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δεδομένης της αύξησης της πληρότητας στις θαλάσσιες μεταφορές από 60% σε 80%, και έγινε αποδεκτό από τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα του κυβερνητικού επιτελείου είναι τα 28 νέα κρούσματα στην Αττική, με τον Δεκαπενταύγουστο και την κορύφωση των καλοκαιρινών διακοπών να πλησιάζουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ