ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός – Προβληματίζουν τα στοιχεία: Στα 36 χρόνια ο μέσος όρος όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο

Κορωνοϊός – Προβληματίζουν τα στοιχεία: Στα 36 χρόνια ο μέσος όρος όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Νέο μήνυμα στους πολίτες, και ειδικά στους νέους, στέλνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που σε ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα αποκαλύπτει πως ο μέσος όρος όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πλέον στα 36 χρόνια.

Μετά από τα ανησυχητικά στοιχεία των τελευταίων ημερών, που δείχνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται πλέον προ των πυλών του δεύτερου κύματος, ο υπουργός Υγείας υπενθυμίζει πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορωνοϊός από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Η επικινδυνότητα του #κορονοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος & νομίζεις πως είσαι άτρωτος. Ο Μέσος Όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια…» έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ενδεικτική είναι η «έκρηξη» που σημειώνει ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αττική, καθώς σε μόλις 11 ημέρες εντοπίστηκαν 384 θετικά κρούσματα.

Την Τρίτη, από τα 196 κρούσματα στην Ελλάδα, τα 82 μόνο ήταν στην Αττική, εκ των οποίων τα 10 αφορούν την εστία που έχει εντοπιστεί στον Πόρο και την Τροιζήνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν νέους, οι οποίοι όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση, έχουν επιστρέψει από διακοπές σε νησιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ