ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kορωνοϊός – ΚΚΕ: Ανεπαρκή τα μέτρα, η κυβέρνηση τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη

Kορωνοϊός – ΚΚΕ: Ανεπαρκή τα μέτρα, η κυβέρνηση τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL

«Τα αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα δεν μπορούν να αποτρέψουν η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

«Για να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων - αποτέλεσμα κυρίως των όρων που επέβαλαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με το "άνοιγμα" του τουρισμού- η κυβέρνηση επιμένει να τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη, η οποία όμως δεν εμπεδώνεται όσο αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας», υποστηρίζει το ΚΚΕ.

«Τα αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα δεν μπορούν να αποτρέψουν η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Για να γίνει αυτό απαιτούνται τα εξής μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας:

  • μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,
  • μέτρα και μέσα προστασίας στους τόπους δουλειάς,
  • μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια, στους περιθαλπόμενους στα ιδρύματα και τους χρόνια πάσχοντες, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στους μεγάλους χώρους δουλείας,
  • προσλήψεις στα ΜΜΜ για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων», καταλήγει το ΚΚΕ.

Συνεχίζεται η ραγδαία εξάπλωση στη χώρα - 254 νέα κρούσματα

Τον δεύτερο υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας κατέγραψε η χώρα, καθώς σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο είχαμε 254 νέα καταγεγραμμένα περιστατικά της νόσου Covid-19.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 6.632, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

Τα 1.592 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3207 (48.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 223 θανάτους συνολικά στη χώρα. 77 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ