ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Συμπαίκτες» μας οι νέοι στην προσπάθειά να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες

Κικίλιας: «Συμπαίκτες» μας οι νέοι στην προσπάθειά να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Συμπαίκτες στην προσπάθειά που κάνει το υπουργείο Υγείας στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα είναι οι νέοι, τόνισε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Είναι οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι ξέρω ότι νοιάζονται για τους γονείς τους, ξέρω ότι νοιάζονται για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Είναι τα παιδιά μας, είναι τα εγγόνια μας, είναι η επόμενη γενιά και είναι η ελπίδα για αυτή τη χώρα.

Οπότε δεν θέλω να παρεξηγηθεί η προσπάθεια την οποία κάνει η Κυβέρνηση επικοινωνιακά να προσεγγίσει αυτούς τους ανθρώπους. Είναι νέα παιδιά, προφανώς βράζει το αίμα τους. Αυτοί οι οποίοι θα παραβούν το νόμο και κυρίως με τις πράξεις τους θα κινδυνεύσουν άλλοι συνάνθρωποί μας, είναι προφανές ότι θα υποστούν, έχουν υποστεί ήδη, τις κυρώσεις του νόμου. Αλλά από εκεί και πέρα, θέλω να αναλογιστείτε ότι πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Τα παιδιά τα αγαπάμε και τα στηρίζουμε και τα πιστεύουμε και ελπίζουμε σε μία καλύτερη κοινωνία μέσα από αυτά. Και η προσπάθεια που γίνεται είναι αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στα μέτρα είπε πως «όλες οι χώρες, ανοίγοντας ξανά στην κοινωνία - έχω εξηγήσει ότι είναι αδιανόητο να κρατήσουμε για πάντα τους ανθρώπους κλειδωμένους μέσα στα σπίτια τους - αντιμετωπίζουμε θέματα και προβλήματα. Δεν υπάρχει καμία χώρα στην οποία να υπάρχει μείωση του κορωνοϊού, καμία. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές χώρες με υπερπολλαπλάσια προβλήματα. Τα προβλήματα τα οποία έχουμε θα τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, με προσοχή και ακούγοντας τους ειδικούς. Δεν πρόκειται να παρεκκλίνω, ως Υπουργός Υγείας, ούτε εκατοστό από αυτό» διαβεβαίωσε.

Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Αναφερόμενος στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, το οποίο ενόψει Σεπτεμβρίου απασχολεί πολλούς γονείς και παιδιά, ανέφερε: «Θυμάστε πως υπήρχαν πολλές απόψεις και για το πώς και για το πότε έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία. Τα σχολεία έκλεισαν εγκαίρως στη χώρα, ακούστηκαν πολλές απόψεις και για το πώς έπρεπε να ξανανοίξουν τα σχολεία, αν θυμάστε, την άνοιξη. Ακούσαμε τους ειδικούς, προσέξαμε και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και τώρα η πεπατημένη θα είναι η ίδια, σε ό,τι έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας».

«Κάποιοι πολιτικοί ψάχνουν να βρουν για 2 λεπτά διασημότητα»

Ο Β. Κικίλιας μίλησε επίσης για την κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας « θα ήθελα να γελάσω, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αντιμετωπίζουμε όλους αυτούς τους μήνες μία κρίση Δημόσιας Υγείας και δεν μπορώ να το κάνω. Ούτε να γελάσω δεν μπορώ με αυτού του είδους την αντιπολίτευση». Ωστόσο παραδέχθηκε ότι κάποιοι από την αντιπολίτευση τήρησαν σωστή στάση. Όμως όπως συνέχισε , «Βλέπω κάποιοι, τρολ, διαδικτυακά τρολ, κομματικά τρολ, και κάποιοι πολιτικοί οι οποίοι ψάχνουν να βρουν για δύο λεπτά δημοσιότητα, δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι την πανδημία, την αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί ενωμένοι. Το «τερμάτισαν». Σας είπα, θα ήταν αστείο αν δεν ήταν προβληματικό πλέον».

Πότε αναμένεται το εμβόλιο

Καταλήγοντας ο υπουργός Υγείας, μίλησε και για το εμβόλιο που αναμένετε, επισημαίνοντας πως:

« Οι επιστήμονες μάς λένε ότι από τα τέλη του '20 και αρχές του '21, έχουμε βάσιμες ελπίδες να έχουμε το εμβόλιο. Να παραχθεί λοιπόν μέχρι τις αρχές, μέσα του '21; Το ελπίζουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ