ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακόπουλος: Το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες

Διακόπουλος: Το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες
Ibrahim Laleli/DHA via AP

Τη θέση ότι το τουρκικό ερευνητικό Ορούτς Ρέις έχει πραγματοποιήσει έρευνες εντός της περιοχής που ορίζεται από την παράνομη τουρκική Navtex, εξέφρασε σήμερα ο σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού για θέματα εθνικής ασφαλείας, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Διακόπουλος σε ερώτηση αναφορικά με το αν το τουρκικό Ορούτς Ρέις έχει πραγματοποιήσει έρευνες απάντησε:

«Όπως γνωρίζουμε το Ορούτς Ρέις συνοδεία πλοίων έχει μπει στην παράνομη Navtex και εκτελεί το σχεδιάγραμμα ερευνών. Δεν μπορεί όταν έχει βγει όλος ο στόλος μιας χώρας που είναι παραβατική και λειτουργεί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να έκανε ότι δεν συμβαίνει τίποτα».

Ενώ πρόσθεσε: «Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το "σηκώσαμε" ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από 'κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ