ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αναφερόμουν σε προσπάθεια ερευνών»: Διευκρινίσεις από τον Διακόπουλο μετά τις αντιδράσεις

«Αναφερόμουν σε προσπάθεια ερευνών»: Διευκρινίσεις από τον Διακόπουλο μετά τις αντιδράσεις
(Turkish Energy Ministry via AP, Pool)

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος μετά από το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε μετά από πρωινή του συνέντευξη στο κανάλι Open.

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ήθελε να διευκρινίσει πως η αναφορά του αφορούσε σε «προσπάθεια ερευνών», σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως «πραγματοποίηση» με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

«Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της» τονίζει στην εν λόγω ανακοίνωσή του ο κ. Διακόπουλος.

Τα πρωινά σχόλια του κ. Διακόπουλου προκάλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και αυτό γιατί πάγια θέση της Αθήνας, την οποία εξέφρασε άλλωστε και σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί ο Στέλιος Πέτσας, είναι ότι το Oruc Reis δεν κάνει έρευνες.

Οι εν λόγω δηλώσεις προκάλεσαν, μεταξύ άλλων, και την αντίδραση του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση» τόνισε σε ανάρτησή του ο κ. Κατρούγκαλος, και συμπλήρωσε:

«Αλλά πώς συμβιβάζονται τα αυτονόητα αυτά με τις πρότερες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι θα αποκρουστεί κάθε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων; Με τις φαιδρές διαρροές περί “θορύβων”; Με τις διατριβές στα κανάλια των στελεχών της ΝΔ ότι δεν γίνονται έρευνες;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ