ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Επιβεβαιώνει ο Μητσοτάκης τις αποκαλύψεις Διακόπουλου για το Oruc Reis;

ΚΙΝΑΛ: Επιβεβαιώνει ο Μητσοτάκης τις αποκαλύψεις Διακόπουλου για το Oruc Reis;
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η απέλπιδα προσπάθεια του κ. Διακόπουλου να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, αποδεικνύει πλήρη ανευθυνότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας τις διευκρινιστικές δηλώσεις του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού σχετικές με τις αρχικές του αναφορές στην τηλεόραση του OPEN.

«Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, κ. Διακόπουλος, μας πληροφόρησε σήμερα ότι "το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες, έχει μαρκάρει την περιοχή του, έχει κάνει έμπρακτη αμφισβήτηση" (των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων)», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ΚΙΝΑΛ και συνεχίζει:

«Ρωτάμε όμως τον κ. Μητσοτάκη: επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του συμβούλου του; Εάν ναι, τότε γιατί παραπλανούσε επί τόσες ημέρες τον ελληνικό λαό; Έχει συνειδητοποιήσει ο πρωθυπουργός ότι το "να μην κοροϊδευόμαστε" του συμβούλου, απευθύνεται στον ίδιον και στις επικοινωνιακές τακτικές του; Περιμένουμε απαντήσεις».

«Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και προκύπτουν ευθύνες. Επισημαίνουμε ότι αφού ο κ. σύμβουλος αρέσκεται σε παραλληλισμούς με σκύλους, καλό θα είναι να εξηγήσει στον κ. Μητσοτάκη τη ρήση "μπάτε σκύλοι αλέστε"», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται πως μετά από το «θόρυβο» που δημιούργησε η εν λόγω δήλωση, ο Αλέξανδρος Διακόπουλος προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση.

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ήθελε να διευκρινίσει πως η αναφορά του αφορούσε σε «προσπάθεια ερευνών», σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως «πραγματοποίηση» με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

«Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της» τονίζει στην εν λόγω ανακοίνωσή του ο κ. Διακόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ