ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μπάχαλο με τις μάσκες στα σχολεία – Άλλα λέει Θεοδωρικάκος άλλα η Κεραμέως

ΣΥΡΙΖΑ: Μπάχαλο με τις μάσκες στα σχολεία – Άλλα λέει  Θεοδωρικάκος άλλα η Κεραμέως
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης για το ζήτημα των μασκών στα σχολεία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για παλινωδίες, έλλειψη συντονισμού και αντιφάσεις μεταξύ όσων δηλώνει ο κ. Θεοδωρικάκος και η κ. Κεραμέως, με αφορμή σημερινές συνεντεύξεις των δύο κορυφαίων υπουργών.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Τη στιγμή που ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, μετά την γενική κατακραυγή υποσχόταν δωρεάν μάσκες στους μαθητές, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως χαρακτήριζε τη μάσκα «προσωπικό αντικείμενο που επαφίεται στην ατομική ευθύνη» και τόνιζε πως το κόστος της επιβαρύνει την οικογένεια του κάθε παιδιού. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει τους πολίτες ποιος από τους δύο υπουργούς του δεν ξέρει τι του γίνεται.»

Η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει ότι:

«Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει επιτέλους πως δεν μπορεί να ανοίξει τα σχολεία όπως άνοιξε και τον τουρισμό: άρον-άρον, χωρίς σχέδιο και με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε όλη την Ευρώπη, εξαιτίας της πανδημίας, οι κυβερνήσεις επεξεργάζονται σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων που προβλέπουν μείωση των μαθητών σε κάθε τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και δωρεάν προμήθεια μασκών και αντισηπτικών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην Ελλάδα κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη σε σχέση με πέρυσι και με ένα απίστευτο μπάχαλο για τις μάσκες.»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Επιτέλους ας σοβαρευτεί και να σταματήσει τα πειράματα με τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς.»

Σαν να τραβάμε το τζόκερ

Σε ανάλογο τόνο, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε στον Νίκο Σβέρκο στο Κοκκινο:

Η κυβέρνηση αδυνατεί να ασκήσει ενιαία πολιτική για την υγειονομική κρίση, εφαρμόζει αποσπασματικά μέτρα που το ένα αναιρεί το άλλο, με υπουργούς που ο καθένας προσεγγίζει το θέμα διαφορετικά. Είναι ανίκανη να αξιοποιήσει αυτό που συνολικά ως κοινωνία χτίσαμε στην πρώτη φάση, όταν οι πολίτες αυτοπειθαρχώντας συνέβαλαν στον περιορισμό των κρουσμάτων. Δημιούργησαν ένα αλαλούμ και τώρα μετακυλίουν τις ευθύνες στους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, είπε ο κ. Σκουρλέτης. Τα σχολεία ανοίγουν με όρους σαν να τραβάμε λαχείο, σαν να παίζουμε τζόκερ, αυτή είναι η λογική. Η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε τους προηγούμενους μήνες για να κάνει έναν σωστό προγραμματισμό επανεκκίνησης των σχολείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ