ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανέρχονται τα αυξημένα μέτρα προστασίας στη Βουλή λόγω κορωνοϊού

Επανέρχονται τα αυξημένα μέτρα προστασίας στη Βουλή λόγω κορωνοϊού
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε συνθήκες πρώτου κύματος της πανδημίας επανέρχεται η Βουλή σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα οι βουλευτές που θα μετέχουν στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών δεν θα υπερβαίνουν τους 60, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους εντός του Κοινοβουλίου.

Οι βουλευτές στην αίθουσα της Ολομέλειας θα κάθονται στα έδρανα όπου θα υπάρχει πράσινη σήμανση, ενώ δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στο κτήριο της Βουλής και στα γραφεία των κοινοβουλευτικών ομάδων και των βουλευτών. Θα επιτρέπονται μόνον οι επισκέψεις συνεργατών βουλευτών.

Επίσης, την Τετάρτη και την Πέμπτη ξεκινούν προαιρετικά μοριακά τεστ από τον ΕΟΔΥ για όλους τους βουλευτές και τους συνεργάτες τους, υπαλλήλους της Βουλής, τα μέλη της αστυνομικής φρουράς της Βουλής και των κοινοβουλευτικών συντακτών, τα οποία θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων την Πέμπτη θα συζητηθεί εάν χρειαστούν και επιπλέον μέτρα.

«Εάν απαιτηθεί από τις εξελίξεις να ληφθούν νέα πρόσθετα μέτρα, αυτό θα αποφασιστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ