ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: Η ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο

Γαβρόγλου: Η ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο
Φωτογραφία αρχείου ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Μια νέα, διευκρινιστική ανάρτηση έκανε ο τέως υπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου, μετά από το σάλο που προκάλεσε ανάρτησή του εναντίον της Νίκης Κεραμέως με αφορμή το μέσο όρο των μαθητών που θα βρίσκονται ανά τάξη όταν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Ο κ. Γαβρόγλου, στην πρώτη του ανάρτηση, εξαπέλυσε «πυρά» κατά της υπουργού Παιδείας, κάνοντας λόγο για κοροϊδία από πλευράς της.

Ωστόσο, μπήκε στο «στόχαστρο» επειδή συμπλήρωσε πως η ανακοίνωσή της για τους 17 μαθητές ανά τάξη «ενισχύει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από μαθηματικά».

«Είναι δεδομένο ότι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ έστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως», έγραψε χαρακτηριστικά.

Στη δεύτερη ανάρτησή του, υποστήριξε πως το σχόλιό του παρεξηγήθηκε επειδή «κάποιοι δεν γνωρίζουν τη λέξη στερεότυπο».

Πιο συγκεκριμένα έγραψε:

«Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστέο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς! Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερεότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά».

Η αρχική ανάρτηση του Κώστα Γαβρόγλου προκάλεσε «θύελλα» στα κοινωνικά δίκτυα ενώ ανάγκασε και την Νίκη Κεραμέως να απαντήσει.

Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά...

Posted by Kostas Gavroglu on Tuesday, 25 August 2020

Η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας!».

«Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) επί του θέματος…».

«Αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη,τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μ.ο 17 μαθητές στην Επικράτεια & 20 σε Αττική/Θεσσαλονίκη,εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών)», καταλήγει η κυρία Κεραμέως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ