ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως για προσλήψεις αναπληρωτών: Καλύπτουμε έγκαιρα τα κενά για τη νέα χρονιά

Κεραμέως για προσλήψεις αναπληρωτών: Καλύπτουμε έγκαιρα τα κενά για τη νέα χρονιά
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναφερόμενη στην πρόσληψη 21.065 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προχώρησε το υπουργείο Παιδείας που αποτελεί την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2020-21, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από άλλες χρονιές.

«Καλύπτουμε έγκαιρα τα κενά για τη νέα σχολική χρονιά και εφαρμόζεται έτσι ένας ολοκληρωμένος, συνεκτικός σχεδιασμός ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν εύρυθμα», ανέφερε στη δήλωση της η κυρία Κεραμέως.

«Παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, χαράξαμε τις προτεραιότητες και υλοποιήσαμε με συνέπεια τη στελέχωση των σχολικών μονάδων και μάλιστα νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές», επισήμανε.

Συνολικά, 21.065 εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν για να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλη την Ελλάδα. Από αυτούς, οι 15.422 προσλήψεις αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (10.017 στη Γενική Εκπαίδευση και 5.405 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση). Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προσλαμβάνονται 5.643 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές. Οι 3.981 εξ αυτών στην Γενική Εκπαίδευση και οι 1.662 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Επιπλέον των προσλήψεων αναπληρωτών, το υπουργείο προχώρησε και στην πρόσληψη 3.862 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για μία δέσμευση που έγινε πράξη, καθώς η ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους «αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για να εξασφαλίσουμε την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά μας».

«Πάντοτε με ύψιστο σεβασμό στους εκπαιδευτικούς μας, τους οποίους φέτος διευκολύνουμε περαιτέρω και με την έγκαιρη ανακοίνωση των προσλήψεων αλλά και με την ανάληψη υπηρεσίας για πρώτη φορά απευθείας στο σχολείο τους, δίχως να χρειάζεται η προηγούμενη μετάβασή τους στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που συχνά βρίσκεται σε άλλο μέρος», κατέληξε η υπουργός.

Δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα

Ξεκάθαρη πως όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ήταν η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως «στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα».

«Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα» υπογράμμισε νωρίτερα η κ. Κεραμέως, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ, και επανέλαβε ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».

«Η μάσκα είναι ένα αυστηρό μέτρο, πλην όμως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως, είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο», σημείωσε η υπουργός και πρόσθεσε:

«Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ. Επιπρόσθετα οι γιατροί σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέψει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ