ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Βάλε μια μάσκα, σώσε μια ζωή

Β. Κικίλιας: Βάλε μια μάσκα, σώσε μια ζωή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από όλους επισημαίνει για μια ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας με ανάρτηση του στο Twitter.

«Να βάλεις ...» αναφέρει συμπληρώνοντας το μήνυμα της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας που αναφέρει: «βάλε μια μάσκα, σώσε μια ζωή».

Ανησυχία για τα τριψήφια νούμερα

Εντείνεται ο προβληματισμός των ειδικών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα καθημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ να δείχνουν κρούσματα σταθερά πάνω από 200 τις τελευταίες ημέρες.

Μετά το αρνητικό ρεκόρ των 293 κρουσμάτων της Τετάρτης, τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας κατέγραψε χθες, Πέμπτη, 259 μολύνσεις.

Εξ αυτών, μόλις 31 κρούσματα ήταν εισαγόμενα. Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν και επτά θάνατοι συμπολιτών μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 256.

Ανησυχία επικρατεί και για τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς έχουν φτάσει πλέον τους 35 και υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν ταχύτατα και δραματικά το επόμενο διάστημα.

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να επιστρέψουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου, έχουν θέσει τις υγειονομικές Αρχές αλλά και την κυβέρνηση σε «κόκκινο συναγερμό».

Οι υγειονομικές Αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχει δηλώσει πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και θα γίνουν γνωστές την 1η Σεπτεμβρίου.

Το σενάριο αυτό επιβεβαίωσε και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Του δημοτικού θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου και Λυκείου αργότερα. Το σενάριο για άνοιγμα στις 14 του μήνα, έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και ενδεχόμενη πραγματοποίηση αυτού θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους», είπε, συγκεκριμένα, ο καθηγητής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ