ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Κυρανάκη για την ανεργία στην Ελλάδα

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Κυρανάκη για την ανεργία στην Ελλάδα

Κόντρα έχει ξεσπάει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη μετά τις δηλώσεις του δεύτερου για την ανεργία στη χώρα μας.

Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

«Το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας.

Ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, βρίσκεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων.
Σήμερα ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, είναι η αιτία.

Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις.
Αν είσαι άνεργος φταις.
Αν είσαι μαθήτρια φταις.
Αν είσαι εργαζόμενη φταις.
Αν είσαι εκπαιδευτικός φταις.

Ας μην επιτρέψουμε σε μια κυνική κυβέρνηση να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού».

Τσακαλώτος: Η δήλωσή του ήταν αστεία αν δεν ήταν εξοργιστική

Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε «σήμερα ο κ. Κυρανάκης μας ενημέρωσε ότι οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν ξέρουν να ψάχνουν καλά. Χαίρομαι που ο ίδιος ήξερε να ψάχνει και τα κατάφερε».

Υπογράμμισε επίσης ότι «η δήλωση του αυτή, πιστή στον κυνισμό της ΝΔ, θα ήταν αστεία αν δεν ήταν εξοργιστική».

«Βέβαια, για να είμαι δίκαιος μαζί του, πιστεύω ότι ο κ. Κυρανάκης προσπάθησε να εκλαϊκεύσει την θεωρία του κυρίου Πισσαρίδη, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ, ότι η ανεργία υφίσταται διότι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες δεν συναντιούνται εύκολα (γνωστή ως Θεωρία Αναζήτησης / Search Theory)», συνεχίζει και καταλήγει:

«Αν αυτή είναι επίκαιρη θεωρία και χρήσιμη για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης και του COVID19, πραγματικά σηκώνω τα χέρια».

Κυρανάκης: Η αριστερά απέδειξε τόσα χρόνια ότι βλέπει τον άνεργο ως ένα ανήμπορο άνθρωπο

«Η κριτική που μου ασκεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και οι σύντροφοί τους είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξηγήσουμε μια ακόμα διαφορά αριστεράς-δεξιάς», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κώστας Κυρανάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ προσθέτει: «Η αριστερά απέδειξε τόσα χρόνια ότι βλέπει τον άνεργο ως ένα ανήμπορο, μίζερο άνθρωπο. Τον θέλει εξαρτημένο από την κρατική ελεημοσύνη και μόνο αυτήν. Αν ο άνεργος βρει δουλειά και γίνει ανεξάρτητος οικονομικά, δεν έχει αξία για την αριστερά γιατί δεν μπορεί να του πουλήσει επιδόματα. Εμείς βλέπουμε τον άνεργο άνθρωπο ως έναν ικανό υποψήφιο για μια θέση εργασίας. Που αν προσπαθήσει, ψάξει, βελτιώσει δεξιότητες, κινηθεί με δυναμισμό και πίστη στις δυνατότητές του, μπορεί να βρει μια καλή δουλειά, όχι ένα επίδομα. Όλοι οι πρώην άνεργοι που σήμερα έχουν βρει δουλειά, θα σας πουν ότι το κατάφεραν με προσπάθεια. Εμείς θέλουμε μια κοινωνία που ανταμείβει αυτούς που προσπαθούν, αυτούς που παλεύουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ