ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα τρεις υπουργοί της κυβέρνησης

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα τρεις υπουργοί της κυβέρνησης
ΙΝΤΙΜΕ

Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Νίκο Παπαθανάση, σε προληπτική καραντίνα μπαίνει και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον ίδιο ξένο επενδυτή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Έτσι, όπως και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, έτσι και ο κ. Πλακιωτάκης ενημερώθηκε σήμερα ότι ένας εκ των ξένων επενδυτών με τους οποίους είχε υπηρεσιακή συνάντηση την Τετάρτη στο υπουργείο διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό.

Ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας τονίζει:

«Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο κ. Πλακιωτάκης βρίσκεται ήδη σε απομόνωση έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστεί αρνητικός».

Νωρίτερα ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφερε πως ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης επρόκειτο να συνοδεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη αλλά λίγο πριν την αναχώρησή τους ενημερώθηκαν πως επενδυτής από το εξωτερικό με τον οποίο ήρθαν σε επαφή βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Οι δύο υπουργοί δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον πρωθυπουργό όταν ενημερώθηκαν ότι είχαν έρθει σε επαφή με κρούσμα του ιού.

Μάλιστα, πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν πως έχει αδειάσει ένας ολόκληρος όροφος του υπουργείου Οικονομικών -όπου στεγάζεται το Ανάπτυξης- μετά από την εμφάνιση του κρούσματος στους χώρους ενώ θα πραγματοποιηθεί και απολύμανση.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν είχε επαφή με την επίμαχη ομάδα επενδυτών ούτε με άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Βρίσκεται στη Φθιώτιδα για προγραμματισμένες δραστηριότητες, συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει κανονικά προγραμματισμένες τηλεδιασκέψεις.

Η ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης επρόκειτο να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.


Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον κ. Πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.


Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ανεχώρησαν ήδη για απομόνωση στο σπίτι τους έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ