ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι μιλάνε στο CNN Greece

ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι μιλάνε στο CNN Greece

Με την τοποθέτηση των νέων αναπληρωτών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε δύο βασικά μηνύματα.

Πρώτον, θα συνεχίσει να προωθεί στην πρώτη γραμμή στελέχη της νεότερης γενιάς.

Δεύτερον, τα στελέχη που προέρχονται από τη διεύρυνση του κόμματος, θα αναλάβουν κεντρικούς ρόλους.

Στο πλευρό τους εκπροσώπου Τύπου Νάσου Ηλιόπουλου θα βρεθούν οι Στέργιος Καλπάκης, Αλέξανδρος Νικολαϊδης και Τάνια Καραγιάννη. Και οι τρεις ανήκουν στην νεότερη γενιά, ενώ δεν ανήκουν στο παραδοσιακό στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Καλπάκης από τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Νιολαΐδης από τους ανένταχτους και η κ. Καραγιάννη από το ΠΑΣΟΚ.

Το CNN Greece επικοινώνησε μαζί τους, θέτοντας τους τις ερωτήσεις ποιος είναι ο βασικός στόχος τους και τις σηματοδοτεί πολιτικά η ανάληψη της νέας θέσης τους. Αναλυτικά οι απαντήσεις τους.

Στέργιος Καλπάκης

«Είμαστε σε περίοδο πολλαπλών κρίσεων στα υγειονομικά θέματα, την οικονομία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σε αυτή τη συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βασικός εκφραστής της αριστερής προοδευτικής παράταξης στη χώρα οφείλει να αντεπεξέλεθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις δύσκολες αυτές συνθήκες και να παρουσιάσει στους πολίτες μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση. Αποφασίστηκε να γίνει μια αναδιάταξη δυνάμεων τόσο με την εκλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όσο και με την τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου στη θέση του εκπροσώπου Τύπου, καθώς και της Τάνιας Καραγιάννη, του Αλέξανδρου Νικολαϊδη και τη δικιά μου στη θέση των αναπληρωτών εκπροσώπων. Προσωπικά, θα προσπαθήσω να βοηθήσω στην επικοινωνία των θέσεων μας στην ελληνική κοινωνία. Δείχνουμε ότι η διεύρυνση και ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι στρατηγική επιλογή με στόχο μια νέα προοδευτική πλειοψηφία.»

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

«Σε μια περίοδο τριπλής κρίσης και τους αδέξιους χειρισμούς της κυβέρνησης να προκαλούν ανασφάλεια στον κόσμο, νιώθω μεγάλη χαρά, τιμή και το ανάλογο βάρος για την ανάληψη των ευθυνών του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣYPIZA – Προοδευτική Συμμαχία. H ευθύνη των πολιτικών κομμάτων για διαρκή ενημέρωση της κοινωνίας μέσω ειλικρινούς επικοινωνίας μαζί της, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ευθυνών των πολιτικών δυνάμεων.

Ο νέος μου ρόλος στο πλευρό του Νάσου Ηλιόπουλου μαζί με τον Στέργιο Καλπάκη και την Τάνια Καραγιάννη αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του απελθόντα Αλέξη Χαρίτση, με την προώθηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης σε ένα κλίμα συνεργασίας με όλους.»

Τάνια Καραγιάννη

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο χειμώνας που έρχεται, θα είναι βαρύς για την ελληνική κοινωνία. Δεδομένης τόσο της συγκυρία της υγειονομικής κρίσης όσο και της αξιοποίησής της από την κυβέρνηση ως πρόσχημα για να επιβάλει μια πολιτική ατζέντα με προαποφασισμένο περιεχόμενο, που οδηγεί εκ νέου σε διεύρυνση ανισοτήτων. Δηλαδή στον κίνδυνο της οπισθοδρόμησης και της επανάληψης ενός σκληρού μνημονίου, ακόμα και χωρίς μνημόνιο αυτή τη φορά. Απέναντι σε αυτούς τους κινδύνους η μοναδική φιλοδοξία του καθενός και της καθεμιάς από εμάς να είναι η συμβολή σε μια κοινή προσπάθεια του προοδευτικού κόσμου για αναστροφή και τελικά ανατροπή αυτής της κατάστασης. Αυτό άλλωστε σηματοδοτούν οι αλλαγές και η αναδιάταξη δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρόθεση την όσο το δυνατόν ευρύτερη αξιοποίηση στελεχών είτε προέρχονται από τον παραδοσιακό ΣΥΡΙΖΑ είτε έχουν ενταχθεί αργότερα στον πολιτικό φορέα.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ