ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενστάσεις και αιτήματα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Βουλή

Ενστάσεις και αιτήματα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Βουλή
ΙΝΤΙΜΕ

Με επιμέρους ενστάσεις εξέφρασαν οι εμπλεκόμενοι φορείς που είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) με μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία ζήτησε περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη του κλάδου που εκπροσωπούν.

Μονιμοποιήσεις προσωπικού, αύξηση των δαπανών για την υγεία και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ζήτησε εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ ο πρόεδρος της Μιχάλης Γιαννακός και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Επιδότηση ενός αξιοπρεπούς ελάχιστος εγγυημένου εισοδήματος για τους όλους εργαζόμενους στον τουρισμό μέχρι και τον Απρίλιο 2021 χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ζήτησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό Γιώργος Χότζογλου.

Τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της μείωσης των ενοικίων αιτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, ενώ από την πλευρά του ο γραμματέας Οικονομικού της ΓΣΕΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος εξέφρασε την πλήρη αντίθεση των εργαζομένων στην νομιμοποίηση της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας και την μείωση του δώρου Χριστουγέννων.

Για επιδείνωση της θέσης 8 στις 10 επιχειρήσεων το τελευταίο 6μηνο, μείωση του τζίρου 46,4% και απώλεια 117.000 θέσεων εργασίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σημειώνοντας ότι η πραγματική οικονομία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ολιγομελή τμήματα στα σχολεία που ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα προκρίνει ο γ.γ. του ΟΛΜΕ Ανδρέας Παπαντωνάκης, εκφράζοντας τους φόβους της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι θα δώσουν μάχη ώστε η κυβέρνηση να δώσει τα αναδρομικά με βάση την απόφαση του ΣτΕ σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προαπαιτούμενα, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς έκανε λόγο για θετικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο αναφορικά με το φάρμακο, καθώς προωθεί τη λελογισμένη συνταγογράφηση αντιβιοτικών, την ώρα που Ελλάδα είναι πρώτη στην ΕΕ σε δόσεις ανά χίλιους κατοίκους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ